perjantai 5. helmikuuta 2010

Ihana pistaasikakku

Tätä kakkua on tehty jo useampaan otteeseen syksystä lähtien. Kakun idea yhdistää banaani, suolaiset pistaasipähkinät ja siirappinen rahka voi vaikuttaa hullulta, mutta uskokaa tai älkää, tämä kakku tulee ahmittua hetkessä! Alkuperäinen ohje on nimeltään "Tee ite parempaa" ja ohje on julkaistu Maku-lehdessä muutama vuosi sitten.


PISTAASIKAKKU

Pohja
1 banaani
100 g digestivekeksejä
2-3 rkl voita sulatettuna

Täyte
2 valkuaista
1 dl tomusokeria
1 prk (250 g) rahkaa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vaahterasiirappia
1 tl appelsiinin kuorta raastettuna

Päälle
1/2-1 dl pistaaseja murskattuna 
  1. Voitele pitkä leipävuoka.
  2. Halkaise banaani pituussuunnassa neljään lohkoon ja pilko banaani vuokaan. Murusta keksit hienoksi banaanien sekaan ja ravistele, kunnes palat "paneroituvat". Valuta vuokaan voisula.
  3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Mausta toisessa kulhossa rahka vaniljalla, vaahterasiirapilla ja appelsiinin kuorella. Kääntele valkuaisvaahto varovasti rahkaseokseen.
  4. Levitä täyte banaanipohjalle ja tiputtele pinnalle pistaasimurskaa.
  5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  6. Tarjoa kakku hieman jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

6 kommenttia:

  1. Janna makuyhdistelma. No mika ettei!

    VastaaPoista
  2. Joko on tullut testattua?
    Anna: blogisi on muuten yksi ehdottomista suosikeistamme! =)

    VastaaPoista
  3. Hei! Ihana blogi sulla täällä! :) Ajattelin kokeilla tätä reseptiä pääsiäisenä. Osaatko arvioida, kuinka tästä riittäisi irtopohjakakkuvuokaan, olisko liian iso?

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia :) Irtopohjavuokaan tekisin tämän ohjeen ehdottomasti tuplana. Anoppi taisi tätä muistaakseni kokeilla erilaiseen vuokaan ja hyvin toimi.

    VastaaPoista
  5. Jahas, pitänee sitten kokeilla tuplana, kiitos! :) Tai sitten teen leipävuokaan niin kuin sinäkin - askarruttaa vain että miten kakun saa vuoasta pois, vai pystyykö sitä leikkaamaan näppärästi suoraan vuoasta?

    VastaaPoista
  6. Ihan näppärästi se mielestäni leikkautui suoraa leipävuoasta, mutta toisella kertaa teimme kakun folioleipävuokiin ja leikkasin folion reunat auki niin että sain kakun vedettyä tarjoiluvadille.

    VastaaPoista