keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Snickers-kakku

Tällä kakulla on niin pitkä englanninkielinen nimi että se lyheni pian snickers-kakuksi ja makukin on tosiaan niin kuin Snickers-patukoissa. Alkuperäinen ohje on täältä. Alkuperäisessä ohjeessa toffeen/kinuskin ohje on hieman kummallinen, mutta sillä kuitenkin mentiin. Jatkossa tekisin kuitenkin normaalin kinuskikastikkeen tähän päälle ja koska suolapähkinät ovat tässä ihan parhaita laittaisin niitä myös kastikkeen kanssa kakun väliin. Muokkasin alla olevaan ohjeeseen siis toisenlaisen kinuskin, kuin millä me tämän teimme.


SNICKERSKAKKU

2,4 dl / 150g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
115 g voita/margariinia
100 g suklaata
3 munaa
1,2 dl / 83 g fariinisokeria
0,6 dl / 50 g sokeria
3 rkl siirappia
½ tl vaniljauutetta

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl / 140 g fariinisokeria
2,4 dl suolapähkinöitä (n. 150g)

(TAI alkuperäisen ohjeen mukaan)
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla n. 20 sentin irtopohjavuoka. Voitelun ja jauhottamisen voi jättää väliin jos käyttää silikonista irtopohjavuokaa niin kuin me.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola omassa kulhossaan sekaisin.
  4. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
  5. Vatkaa sokeri, fariinisokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
  6. Lisää vaahdon joukkoon siirappi ja vaniljauute sekä sulatettu voi-suklaa seos ohuena nauhana (ei tarvitse jäähdyttää).
  7. Sekoita varovasti sähkövatkaimella joukkoon vielä kuivat aineet.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsellä tai cocktaitikulla, tikkuun saa jäädä hieman taikinaa, sillä pohja saa olla keskeltä hieman raaka.
  9. Anna kakun jäähtyä hyvin.
  10. Valmista kuorrutus: Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljalleen n. 15 minuuttia Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy kakkuun, kinuski on valmista. Kaada kinuskin joukkoon suolapähkinät ja valuta kuumana hitaasti kakun päälle ja anna valua reunoille. TAI voit halutessasi halkaista kakun kahteen osaan ja laittaa osan pähkinöistä ja kinuskista kakun väliin, tällöin kinuskin ja pähkinöiden määrää on hyvä vähän lisätä. 
  11. Kakku on parasta täysin jäähtyneenä, mutta kakkua on jäähdytettävä ainakin 20 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Oiijjjj... Tällasia kuvia hyppii sitten silmien eteen mun hyväskälakkoni alkupäivien ratoksi :)

    VastaaPoista
  2. Nälkäisenä ei kannata ruokablogeihin törmätä :)

    VastaaPoista
  3. moikka aattelin vaan kehua tota ohjetta. Itse olen vasta 12 ja onnistuin itseni mielestä hyvin. Koko kakku hupeni käsiin kun siskot tuli kotiin :)

    VastaaPoista
  4. Hienoa, että kakku onnistui! Tämä kakku ei tosiaan kauaa ehdi pöydällä vanhentua :) Onnea tulevillekin leipomuksillesi!

    VastaaPoista
  5. mitä luulet, toimiiko resepti jos teen sen isolle pellille piirakan tapaan? suunnitelmissa tehdä pieniä neliönmuotoisia leivoksia juhliin.

    VastaaPoista
  6. Muistini on hatara, mutta muistelisin että kakku oli aika matala, eli kannattaa tehdä taikina varmaan tuplana jos meinaa koko pellillisen saada aikaiseksi - mutta siis luulen että onnistuu myös pellillisenä :)

    VastaaPoista