Kuvassa piirakka vasta odottaa paistamista. Otin varmuuden vuoksi tällaisen keskeneräisen kuvan, sillä yleensä käy niin, että ruuat on syöty ennen kuin muistan ottaa valokuvan. Ja niin olisi käynyt tälläkin kertaa...
ANOPIN KATKARAPUPIIRAKKA
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia (hieman pehmeää)
½ pkt Koskenlaskija sulatejuustoaTäyte:
n. 200 g katkarapuja
nippu tilliä hienoksi pilkottuna
½ tl sitruunapippuria
1 prk (2 dl) kermaviiliä
2 kananmunaa
Päälle:
n. 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Nypi pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi. Jos sulatejuusto on liian kovaa, pehmennä sitä mikrossa hetken aikaa, mutta varo sormiasi tämän jälkeen.
- Painele taikina n. 26 senttisen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (n. 3 cm).
- Sekoita täytteen aineet sekaisin. Jos käytät jäisiä katkarapuja niitä ei tarvitse sulattaa. Täytteen voi valmistaa samassa kulhossa kuin pohjankin, jolloin tulee vähemmän tiskiä.
- Kaada täyte pohjan päälle ja "hytkytä"/heiluta vuokaa nopein liikkein, jolloin täyte leviää tasaisesti.
- Ripottele pinnalle tasainen kerros juustoraastetta.
- Paista kunnes täyte on täysin hyytynyt, aikaa menee noin 30-40 minuuttia.
- Tarjoile sopivan lämpimänä.
Pitääki laittaa tuo pohja kokeiluun! Itse olin melko arka tekemään suolaisia piirakoita (en kyllä tee makeitakaan) just tuon pohjaongelman takia. Toisaalta ihan pizzataikinaki toimii piirakkapohjana hyvin - siis semmoinen pannupitsatyylinen taikina joka kohoaa pehmeäksi!
VastaaPoistaTuliko pohjaa kokeiltua? Meillä tuo on toiminut mielettömän hyvin; lähtee helposti irti vuoasta, helppo leikata ja maku on samettinen, eikä lainkaan rasvainen.
VastaaPoistaTämä löytyi katkarapupiirakka-hakusanalla ja oli pakko testata. Tuo juusto sopii pohjaa mainiosti! alan varmasti hyödyntämää kaikissa suolaisissa piiraissa, kiitos :)
VastaaPoistaKiitos herkullisesta reseptistä! :)
VastaaPoistanjam.. tämä lähtee ensiviikolla kokeiluun.. :P
VastaaPoistaHuippu ohje,nyt sienitäytteellä!
VastaaPoista