Porkkanakakkuja olen väsännyt aiemminkin ja tämä ohje on varmasti kokeilemisen arvoinen. Laitan toisen porkkanakakkujen suosikkini tänne heti kun porkkanakakkua tekee taas mieli. Tämän ohjeen kuorrutus oli aivan vertaansa vailla - miten sulatejuustosta saa tehtyä noin hyvää kuorrutetta?
MEHEVÄ PORKKANAKAKKU
Pohja:
4 kananmunaa
2½ dl / 225 g sokeria
4 (n. 400 g) porkkanaa
200 g voita tai margariinia
5 dl / 300 g vehnäjauhoja
1 dl / 60 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria / ½ tl uutetta
2 tl kanelia
Täyte ja kuorrutus:
200 g sulatejuustoa (ei kevyt)
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 dl / 180 g tomusokeria
(n. 2 rkl omena- tai sitruunanmehua)
Koristelu:
mantelirouhetta
- Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi.
- Sulata rasva ja anna jäähtyä hetken aikaa.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan.
- Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi.
- Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
- Levitä enintään puolet täytteestä kakun väliin.
- Kuorruta kakkun pinta lopulla seoksella.
- Koristele reunat mantelirouheella.
Kakku oli TÄYDELLINEN: kiitos Aliisa!
VastaaPoistaJämäpaloista meinasi tulla isän kanssa töissä tappelu :D
Lotan siskontytön omistajan blogin bongasin, saattaa kiinnostaa?
http://kakkukarpanen.blogspot.com/
Nyt löytyi lopulta täydellinen porkkanakakku ohje, kiitos!! :)
VastaaPoista