SKONSSIT, 12 kpl
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita
1½ dl piimää
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon voi.
- Lisää piimä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi - älä vaivaa.
- Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse noin 3 cm paksuiseksi levyksi.
- Painele taikinasta juomalasin avulla kiekkoja ja nosta kiekot leivinpaperin päälle uunin pellille. Tee taikinasta aina tilan loputtua uusi levy ja siitä lisää kiekkoja.
- Paista skonsseja noin 12 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä joko suolaisen täytteen, hillon tai sitruunatahnan sekä kermavaahdon kera. Juomaksi tietysti earl grey teetä.
Tämä on alkuperäisen ohjeen puolikas
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja kuori
1 kananmuna ja 1 keltuainen
35-40 g voita
- Laita pinnoitettuun kattilaan sokeri, sitruunan mehu ja kuori sekä kananmunat.
- Sekoita aineita kunnes seos alkaa olla kiisselimäistä.
- Siirrä kastike heti pois hellalta.
- Lisää joukkoon voi ja sekoita kunnes kastike on kuohkeaa ja voi on sulanut.
- Anna tahnan jäähtyä ja siirrä se sitten suljetussa rasiassa jääkaappiin.
- Säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.
- Tarjoillaan skonssien kera, mutta sopii erinomaisesti myös vaikkapa täytekakun täytteeksi.
8 paahtoleipää
½ kurkku
200 g tuorejuustoa
nippu herneenversoja
suolaa
mustapippuria
- Poista kurkusta siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon silputut herneenversot, mustapippuri ja suola.
- Levitä tuorejuustoa kaikille paahtoleiville.
- Aseta kurkkuviipaleita neljälle leivälle ja laita kurkuttomat leivät näiden päälle.
- Leikkaa leivät kahtia kahdeksi kolmioksi ja leikkaa halutessasi vielä reunat pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti