KAKSI PYÖREÄÄ PIZZAA
2 dl / 200 g lämmintä vettä (42 astetta)
11 g (1 pss) kuivahiivaa
5 dl / 300 g jauhoja
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
- Lämmitä vesi 42 asteiseksi.
- Sekoita puoleen jauhomäärästä kuivahiiva ja sekoita yhteen veden, suolan ja oliiviöljyn kanssa.
- Lisää loput jauhot taikinaan pienissä erissä.
- Vaivaa taikina lopuksi pöydällä käsiä käyttäen kimmoisaksi taikinapalloksi (jauhomäärä on arvio, yleensä ei mene ihan tuota viittä desiä).
- Laita taikina takaisin kulhoon, ripottele päälle vähän jauhoja ja anna kohota liinan alla huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi tai tosiaan kuten yllä mainitsin kohotuksen voi tehdä hitaammin jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa.
- Kun taikina on kohonnut kaulitse se jauhotetulla pöydällä tosi ohueksi. Siirrä pohja leivinpaperin päälle, lisää tomaattikastike ja halutut täytteet. Sitten haluamaasi juustoraastetta tasaisesti (vaikkapa osa emmentalraastetta ja osa mozzarellaraastetta) ja paista uunissa 225 asteessa noin 8-9 minuuttia.
- Lisää pizzamauste uunista tuleen lämpimän pizzan päälle.
Joskus sitä tuli tehtyä tomaattikastike tölkkitomaateista ja erinäisistä mausteista, mutta nyt oikaisen melkolailla. Laita kulhoon tomaattipyrettä (sellainen tuubi) melko reilusti, sanoisinko 5-6 rkl ja sitten 1 tl suolaa ja 1 rkl pizzamaustetta sekä ripaus mustapippuria. Sitten aletaan lisäämään hiljalleen vettä kunnes kastike on sopivan paksuista pizzalle levitettäväksi. Vesimäärä voi yllättää, sillä tykkään itse tehdä kastikkeesta suhteellisen löysää. Sekoittaminen kannattaa tehdä vispilällä sillä tomaattipyre liukenee suht hitaasti.
ihania! :)
VastaaPoista