tiistai 12. tammikuuta 2010

Pitaleivän täytteet

Mitä muuta laitamme pitoihin? Ihan alussa taisimme tehdä falafelpullia pitojen sisään, mutta parin vuoden ajan menuun on kuulunut kana-gyros. Ohje on alunperin Ylellä esitetystä Laivakokin matkassa ohjelmasta. Kanaa laitamme yleensä enemmän kuin neljä filettä, joten olen suurentanut ohjetta aina tarpeen mukaan. Lisäksi oliiviöljyn määrä on alkuperäisessä ohjeessa hieman ylimitoitettu :)

Ja ne muut täytteet: salaattia, tomaattia, kurkkua, fetajuustoa ja riisiä.
  
Kanan suhteen kaupan valmiit suikaleetkin varmasti käyvät, mutta niitä kannattaa varmaan vähän vielä pienentää. Samoin tuoreet yrtit käyvät mainiosti, niitä vaan harvemmin tulee ostettua pelkän marinadin vuoksi. Sambal oelek kuuluu meillä jääkaapin vakiovarusteisiin, joten sitä en korvaisi millään tässä ohjeessa. Tätä tulista kastiketta taitaa saada lähes joka kaupasta ja maksaa pari euroa. Löytyy muuten myös Lidlistä!

Mutta tämä on viimeinen teksti pitoista tällä kertaa, kaikki pitareseptit on nyt tullut laitettua eteenpäin :)



KANA-GYROS

4 broilerifilettä ohuiksi siivuiksi

Marinadi
noin ½ dl oliiviöljyä
1 rkl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 rkl sambal oelekia
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
  1. Leikkaa fileet ohuiksi suikaleiksi. 
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää kanat joukkoon.
  3. Alkuperäisen ohjeen mukaan riittää puoli tuntia marinadissa, mutta meillä aika taitaa olla noin 6 tuntia, eli kana kannattaa jo aamupäivällä laittaa marinadiin. 
  4. Paista kana paistinpannulla kypsäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti