sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Mehukas parmesan kana

Tässä jälleen yksi ohje ilman kuvaa :) Tätä kanaa on tehty jo monta kertaa ja tämä on ehdottomasti mehukkainta kanaa jota olen syönyt - ravintola-annoksetkaan eivät vedä tälle vertoja. Ohje löytyi joskus aikoja sitten googlettamalla ja tämä oli ensimmäinen ohje, joka selaimeen ilmestyi. Mehukkuuden salaisuus taitaa olla voissa, joka toimii kananmunaa paremmin paneroinnissa. Fileet voi halutessaan myös pilkkoa pienemmiksi paloiksi.

Yrttisuola ja välimeren yrttiseos ovat molemmat Meiran ja niitä on varmaan lähes joka kaupan hyllyssä.

Tätä kanaa ollaan meillä syöty lohkoperunoiden tai valkosipulikermaperunoiden kera. Kastikkeeksi valkosipulikastike (ohje tulossa myöhemmin) tai kylmä valkosipulidippi.

PARMESANKANA

n. 1 kg kanafileitä

1,5 dl / 120 g sulatettua voita
3 valkosipulinkynttä

2 dl korppujauhoja
1 dl / 30 g parmesania raastettuna
2 rkl persiljaa (mielellään tuoretta, mutta kuivattukin käy)
½ tl suolaa
½ tl valkosipulisuolaa
2 rkl välimeren yrttiseosta
mustapippuria

Päälle:
parmesanraastetta
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Valmista korppujauhoseos ensin, eli sekoita keskenään korppujauhot, raastettu parmesan, persilja, suola, valkosipulisuola, välimeren yrttiseos ja mustapippuri.
  3. Pilko valkosipuli ja sulata voi. Lisää pilkotut valkosipulit voin joukkoon.
  4. Kasta kanafile ensin voin joukkoon ja sitten korppujauhoihin, niin että file on kokonaan korppujauhojen peitossa.
  5. Asettele fileet uunipellille, hieman irralleen toisistaan.
  6. Ripottele parmesanraastetta vielä fileiden päälle.
  7. Paista fileitä uunissa 15-20 minuuttia. Testaa kypsyys leikkaamalla yksi fileistä keskeltä kahtia.

7 kommenttia:

  1. Tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta, pitänee kokeilla. Samalla sulle vinkiksi, että mun blogissa on samantyyppinen ohje, parmesaani-salviapaneroiduista broilereista/kalkkunasta. Oli muuten kanssa tosi hyviä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Surffaankin tästä heti blogiisi :)

    VastaaPoista
  3. Löysin googlettamalla reseptisi, ja oli aivan mahtavan hyvää!! :)

    VastaaPoista
  4. Tää on loistava ohje sekä herkutteluun että ihan arkiruuaksi. Aineitakin löytyy lähes aina kaapista. Tulipas nälkä :)

    VastaaPoista
  5. Tämä oli niin hyvää, että tuo kana tulee pyrén kanssa hääruoaksemme!

    VastaaPoista
  6. Kiva kuulla! Tämä taitaakin olla yksi blogin suosituimmista resepteistä.

    VastaaPoista