Yrttisuola ja välimeren yrttiseos ovat molemmat Meiran ja niitä on varmaan lähes joka kaupan hyllyssä.
Tätä kanaa ollaan meillä syöty lohkoperunoiden tai valkosipulikermaperunoiden kera. Kastikkeeksi valkosipulikastike (ohje tulossa myöhemmin) tai kylmä valkosipulidippi.
PARMESANKANA
n. 1 kg kanafileitä
1,5 dl / 120 g sulatettua voita
3 valkosipulinkynttä
2 dl korppujauhoja
1 dl / 30 g parmesania raastettuna
2 rkl persiljaa (mielellään tuoretta, mutta kuivattukin käy)
½ tl suolaa
½ tl valkosipulisuolaa
2 rkl välimeren yrttiseosta
mustapippuria
Päälle:
parmesanraastetta
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Valmista korppujauhoseos ensin, eli sekoita keskenään korppujauhot, raastettu parmesan, persilja, suola, valkosipulisuola, välimeren yrttiseos ja mustapippuri.
- Pilko valkosipuli ja sulata voi. Lisää pilkotut valkosipulit voin joukkoon.
- Kasta kanafile ensin voin joukkoon ja sitten korppujauhoihin, niin että file on kokonaan korppujauhojen peitossa.
- Asettele fileet uunipellille, hieman irralleen toisistaan.
- Ripottele parmesanraastetta vielä fileiden päälle.
- Paista fileitä uunissa 15-20 minuuttia. Testaa kypsyys leikkaamalla yksi fileistä keskeltä kahtia.
Tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta, pitänee kokeilla. Samalla sulle vinkiksi, että mun blogissa on samantyyppinen ohje, parmesaani-salviapaneroiduista broilereista/kalkkunasta. Oli muuten kanssa tosi hyviä :)
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Surffaankin tästä heti blogiisi :)
VastaaPoistaLöysin googlettamalla reseptisi, ja oli aivan mahtavan hyvää!! :)
VastaaPoistaTää on loistava ohje sekä herkutteluun että ihan arkiruuaksi. Aineitakin löytyy lähes aina kaapista. Tulipas nälkä :)
VastaaPoistaTämä oli niin hyvää, että tuo kana tulee pyrén kanssa hääruoaksemme!
VastaaPoistaKiva kuulla! Tämä taitaakin olla yksi blogin suosituimmista resepteistä.
VastaaPoistaAivan erinomaista!
VastaaPoista