tiistai 28. joulukuuta 2010

Mac 'n' cheese

Perinteisten jouluruokien jälkeen on tehnyt mieli kokeilla uusia reseptejä ja tässä tulee tämän päivän herkku: cheddar-makaronilaatikko, amerikkalaisittain tutuksi tullut macaroni and cheese. Ruoka oli erittäin helppo valmistaa ja makua kuvaa ehkä parhaiten se, että puolet laatikosta hävisi heti. Tämä ei ole ravintoarvoiltaan mitään terveysruokaa, mutta kyllä näin välipäivinä saa vähän herkutella. 

Alkuperäinen ohje on Pioneer Womanin blogista. Lisäsin laatikon päälle korppujauhoja sekä puolitin alkuperäisen ohjeen määrät, sillä kaupasta tuli ostettua vain 200 g cheddaria. Merkiltään juusto oli Cathedral City mature cheddar, hinta S-marketissa 2,99e ja paketti näyttää tältä:
Kuva täältä.

JUUSTO-MAKARONILAATIKKO
3-4:lle


5 dl / 250 g kuivaa makaronia
1 pieni kananmuna
3 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa (kevyt tai täys, mutta muutkin käyvät)
1 tl sinappijauhetta
200 g cheddarjuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria
(cayennepippuria)
(paprikajauhetta)
(timjamia)

Päälle:
juustoraastetta
korppujauhoa
  1. Keitä makaronit lähes kypsäksi. 8 minuutin makaroneja keitin 6½ minuuttia. Valuta makaronit siivilässä kuivaksi.
  2. Raasta cheddar.
  3. Sulata voi kattilassa, mutta pidä hellan lämpö alhaisena.
  4. Lisää voin joukkoon vehnäjauhot, sekoita vispilällä muutaman minuutin ajan ja varo jauhojen pohjaan palamista.
  5. Lisää joukkoon maito pienissä erissä - koko ajan sekoittaen. Nosta hellan lämpöä ja odota kunnes kastike saostuu.
  6. Lisää joukkoon kananmuna, jonka rakenne on rikottu haarukalla. Sekoita kastike tasaiseksi.
  7. Mausta kastike tässä kohtaa sinappijauheella, suolalla, mustapippurilla sekä halutessasi timjamilla, paprikajauheella ja cayennepippurilla.
  8. Lisää kastikkeen joukkoon parissa erässä raastettu cheddar ja sekoita kunnes kastike on tasaista.
  9. MAISTA! Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Kastikkeen täytyy maistua kunnolla, sillä makaroneista ei makua ruokaan tule.
  10. Siirrä valutetut makaronit uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Sekoita makaronit ja kastike sekaisin.
  11. Lisää laatikon päälle vielä vähän juustoraastetta sekä korppujauhoja (pari ruokalusikallista).
  12. Paista laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  13. Tarjoile ketsupin ja salaatin kanssa. 

4 kommenttia:

  1. Tata pitaa kokeilla... en ole 'hoksannutkaan', etta macaroni&cheesea voi tehda alusta asti itse... taalla Amerikassa asuessa kun kaikki ostaa vain niita valmispakkauksia ("lisaa vain maito ja voinokare") ja itsekin on niita tullut ostettua muutaman kerran 7 vuoden aikana. Etta tehdaanpa tama joskus sun reseptilla from scratch! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Maria etkö osaa kirjoittaa ä:tä

    VastaaPoista
  3. Maria taisi kommentissaan viitata asuvansa Yhdysvalloissa ja siellä ei ole näppäimistössä ä-kirjainta =)

    VastaaPoista
  4. Tein pienen lisäyksen reseptiin ja laiton purkin tonnikalaa sekaan, oli kyllä hyvää

    VastaaPoista