Näissä paloissa on siis kolme kerrosta eikä herkku mene missään vaiheessa uuniin. Ohjeessa ehkä tuntuu olevan monia vaiheita, mutta mielestäni tämä oli kuitenkin helppo ja nopea valmistaa. Päälle kannattaa valita suklaata, jota muutenkin mielellään syö, eli jos ei tykkää syödä tummaa suklaata suoraa paketista niin ei sitä tähänkään kannata valita. Meillä oli ihan Fazerin sinistä maitosuklaata.
Vuoka aiheutti pieniä ongelmia. Alkuperäisessä ohjeessa palat tehdään 25cmx25cm vuokaan, jollaista meillä ei ole, vaan käytin suorakaiteen muotoista teflonvuokaa, joka oli pituudeltaan reilusti isompi. Pohjan aineet riittivät aivan mainiosti, mutta kaksi seuraavaa kerrosta loppuivat kesken ja tein hätäratkaisuna pelkkää vaniljakreemiä vielä väliin ja suklaata meni päälle kokonainen 200 g levy. Eli suosittelen käyttämään suunnilleen alkuperäisen ohjeen mukaista vuokaa, mutta suklaata saa varmaan silti varata päälle enemmän, eli 200 g. Vaniljakreemiä löytyy melkein joka kaupasta, mausteosastolta, sellainen iiiiiso maustepurkki, joka maksaa noin 5 euroa. Jos purkin ostaminen arveluttaa, voin lyödä vetoa, että kreemi tulee käytettyä loppuun vielä tämän kesän aikana mansikkakakkujen välissä.
NANAIMO BARS
Pohja
113 g voita
0,6 dl / 50 g sokeria
0,8 dl / 30 g sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim. VanHouten)
1 kananmuna
vaniljauutetta
4,7 dl / 200 g digestivekeksejä
2,3 dl / 65 g kookoshiutaleita
1,2 dl / 50 g pähkinöitä (pekaani, saksan, hassel, manteli tms.)
Täyte(jos käytät isompaa vuokaa tee täytettä 1½-kertainen annos)
60 g voita
2-3 rkl maitoa
2 rkl / 20 g vaniljakreemijauhetta
vaniljauutetta
4,7 dl / 230 g tomusokeria
Päälle
200 g suklaata
1½ rkl / 23 g voita
- Voitele noin 25cm x 25cm vuoka.
- Murskaa keksit pieneksi muruksi. Murskaa myös pähkinät sopiviksi paloiksi.
- Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Ota kattila pois hellalta ja lisää joukkoon sokeri ja kaakaojauhe.
- Lisää seuraavaksi kevyesti vatkattu kananmuna vähitellen koko ajan sekoittaen.
- Siirrä tämän jälkeen kattila takaisin hellalle. Sekoita seosta koko ajan noin 1-2 min, jonka jälkeen seoksen pitäisi olla paksumpaa. Kannattaa katsoa alkuperäisen ohjeen video, jos jäi epäselväksi millaista seoksen pitäisi olla.
- Ota kattila tämän jälkeen kokonaan pois hellalta ja lisää lopun aineet, eli vaniljauute, pähkinät, keksimurut ja kookoshiutaleet.
- Sekoita kaikki kunnolla sekaisin.
- Painele mössö vuoan pohjalle tiiviisti ja siirrä jääkaappiin odottamaan vähintään tunniksi.
- Valmista tunnin kuluttua täyte.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, lisää joukkoon maito, vaniljakreemijauhe ja vaniljauute.
- Lisää lopuksi vielä tomusokeri kahdessa erässä ja sekoita kunnes täyte on helposti levittyvää, mutta jämerää.
- Levitä täyte kovettuneen pohjan päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin odottamaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Valmista odottelun jälkeen päällinen.
- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
- Levitä sulanut suklaa täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Anna suklaan kovettua noin 15 minuuttia jääkaapissa.
- Leikkaa sitten sopivia paloja käyttämällä terävää ja kuumassa vedessä valutettua veistä. Palat saavat olla aika pieniä, sillä tämä herkku on melko täyttävää. Jos suklaa lohkeilee leikatessa, jätä vuoka huoneenlämpöön 5 minuutiksi, jolloin suklaa ehtii vähän pehmentyä.
Onpas hyvän näköisiä! Olis kiva kokeilla joskus. Haluisin tarjota näitä yhdelle kookosallergikollekin... Millä sä korvaisit nuo kookoshiutaleet? En oo mikään huippukokki itse, niin en osaa miettiä :)
VastaaPoistaKiva blogi muutenkin, tää ulkoasu on aivan ihastuttava <3
Kiitos ihanasta kommentista! :) Kookoshiutaleet korvaisin ehkä tuplamäärällä pähkinöitä, joista osan jauhaisin kookoshiutaleen kokoisiksi paloiksi tai sitten jollain toisella keksillä digestiven lisäksi.
VastaaPoista