Rakastan uuniin laitettavia juustokakkuja ja tämän nerokkuus piilee kanelissa ja päälle tulevassa kermaviiliseoksessa.
AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU
Pohja:
2½ dl digestivekeksejä3/4 dl / 45 g tomusokeria
n. 8 rkl sulatettua voitaI täyte:
2 kananmunaa400 g tuorejuustoa
1½ dl / 135 g sokeria
1 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
Väliin (ja päälle) kanelia
II täyte:
2 prk kermaviiliä
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
vaniljauutetta
- Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita aineet keskenään.
- Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja muruilla ja laita jääkaappiin siksi aikaa viilenemään kun teet ensimmäisen täytteen.
- Vatkaa kanamunat vaahdoksi.
- Lisää muut aineet yksitellen ja vatkaa kunnes seos on tasaista.
- Täyte pohja seoksella ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyvin hyytynyt ja alkaa vähän ruskistua.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja ripottele pinnalle reilu kerros kanelia.
- Sekoita viimeisen kerroksen aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja kaada tortun päälle.
- Laita kakku vielä 220 asteiseen uuniin noin viideksitoista minuutiksi tai kunnes päällimmänen kerros tuntuu hyytyneen.
- Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti