Kastike ei varsinaisesti taida muistuttaa ainesosiltaan lainkaan caesarkastiketta, mutta maku oli mielestäni hyvinkin paljon sinne päin. Ruokajogurtin voi varmasti korvata esim. ranskankermalla tai kermaviilillä. Kastikkeita varten pitäisi näköjään hankkia joku kunnon säilytysastia, sillä pakasterasia ei näytä hyvältä pöydässä :)
Krutonkeja en ole koskaan tehnyt itse, mutta tästä eteenpäin paahtoleivän kantapaloille löytyy varmasti käyttöä! Kaupan valmiit krutongit taas ovat kovia ja mauttomia, joten ne olen parin kokeilun jälkeen jättänyt hyllyyn. Näiden krutonkien maustamiseen käyvät myös omat suosikkimausteet ja totta kai myös tuore valkosipuli ja persilja.
HELPPO CAESARKASTIKE / PESTOKASTIKE
( ilman anjovista )
1 dl majoneesia
1 dl ruokajogurttia
2 rkl vihreää pestoa
2 rkl raastettua tuoretta parmesaania
½ tl suolaa
Sekoita aineet keskenään.
KRUTONGIT
3 paahtoleipää (mielellään ei ihan tuoretta)
3 rkl oliiviöljyä, rypsiöljyä tai sulatettua voita
½ tl valkosipulisuolaa
½ tl kuivattua persiljaa
(itse lisäsin vielä myllystä valkosipulin ja mustapippurin sekoitusta)
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Leikkaa paahtoleipä sopiviksi kuutioiksi.
- Sekoita syvällä lautasella tai kulhossa muut aineet sekaisin.
- Heitä leivän palat joukkoon ja sekoita nopeasti, mutta kuitenkin niin että jokainen reuna saisi vähän öljyä pintaansa.
- Asettele krutongit uunin pellille leivinpaperin päälle.
- Paista krutonkeja uunissa ensin 10 minuuttia, sitten kääntele niitä vähän ympäri ja laita uuniin vielä toiseksi 10 minuutiksi.
- Jäädyttyään tarjoile salaatin kera. Jos et käytä kaikki kerrallaan, sulje loput ilmatiiviiseen astiaan niin ne säilyvät kauemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti