keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Appelsiini-mascarpone-maustekakku

Tämä on vanha ohje parin vuoden takaa, jolloin leivottiin joulublogia varten kaikkea jouluun liittyvää, mutta kakku sopii varmasti myös näin helmikuulle :) Ohje on Maku-lehdestä ja kulkee meillä nimellä appelsiini-mascarpone-maustekakku. Tulos oli tosi maittava ja kakun tekeminen oli helppoa ja nopeaa. Ainoastaan appelsiini fileointi oli uutta, mutta sujui hyvin.


APPELSIINI-MASCARPONE-MAUSTEKAKKU

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 dl siirappia (70g)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 rs (70 g) sokeroituja appelsiinikuoripaloja
1 rkl appelsiinikuoriraastetta

Kuorrutus:
2 keltuaista
3/4 dl tomusokeria
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 tl appelsiinikuoriraastetta

Kostutus:
1 appelsiinin mehu (1 3/4 dl)

Väliin ja pinnalle:
2 appelsiinia


  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva, fariinisokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, mausteet ja appelsiinikuoripalat keskenään.
  5. Lisää vaahtoon jauhoseos, sekä hyvin pestystä appelsiinista raastettu kuori.
  6. Kaada taikina leivinpaperoituun 25x35 cm:n uunivuokaan ja paista noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Kuorrutus: Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone tai tuorejuusto edelleen vatkaten. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella.
  8. Jaa kakkulevy pitkittäin kahteen osaan ja kostuta palat appelsiinimehulla.
  9. Leikkaa kuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
  10. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä ja appelsiinilohkoista kakkulevylle, paina toinen levy päälle ja peitä pinta kuorrutuksella. Koristele lopuilla appelsiinilohkoilla.
  11. Anna kakun maustua muutamia tunteja ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Moi,
    käytän mascarponejuustoa vain tiramisuun, en koskaan nähnyt tätä reseptiä aikasemmin. Se on mielenkiintoinen!

    VastaaPoista