APPELSIINI-MASCARPONE-MAUSTEKAKKU
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 dl siirappia (70g)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 rs (70 g) sokeroituja appelsiinikuoripaloja
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
Kuorrutus:
2 keltuaista
3/4 dl tomusokeria
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 tl appelsiinikuoriraastetta
Kostutus:
1 appelsiinin mehu (1 3/4 dl)
Väliin ja pinnalle:
2 appelsiinia
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä rasva, fariinisokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita jauhot, mausteet ja appelsiinikuoripalat keskenään.
- Lisää vaahtoon jauhoseos, sekä hyvin pestystä appelsiinista raastettu kuori.
- Kaada taikina leivinpaperoituun 25x35 cm:n uunivuokaan ja paista noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
- Kuorrutus: Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone tai tuorejuusto edelleen vatkaten. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella.
- Jaa kakkulevy pitkittäin kahteen osaan ja kostuta palat appelsiinimehulla.
- Leikkaa kuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
- Levitä puolet tuorejuustotäytteestä ja appelsiinilohkoista kakkulevylle, paina toinen levy päälle ja peitä pinta kuorrutuksella. Koristele lopuilla appelsiinilohkoilla.
- Anna kakun maustua muutamia tunteja ennen tarjoilua.
Moi,
VastaaPoistakäytän mascarponejuustoa vain tiramisuun, en koskaan nähnyt tätä reseptiä aikasemmin. Se on mielenkiintoinen!