Suklaan määrää oli muuten tosi vaikea arvioida, kun alkuperäisessä ohjeessa puhutaan 400 g suklaapötköstä, josta otettiin yhteensä 10 palaa... Mutta 200 g määrä tuntui ainakin meillä toimivan. Varsinkin amerikkalaisten ohjeiden kanssa on muutenkin yleensä se ongelma, että tuotteiden pakkauskoot ovat siellä hieman erilaiset. 8 unssin tuorejuusto vastaa Suomessa 227 grammaa, mutta meidän tuorejuustot on yleensä 200 g paketeissa. Tähän ohjeeseen tulee tuorejuustoa 500 g, mutta en nyt yhtään muista käytinkö juustoa kuitenkin vain 400 g ja pidin muut aineet samoina... No, pistin nyt kuitenkin alkuperäisen ohjeen teille. Oli muuten kiva huomata, että kauppoihin on tullut Philadelphian tuorejuustoa 300 g perhepakkauksena, mutta jos näin oikein niin tuotteen kilohinta oli kalliimpi kuin 200 g pakkauksessa.
Pohja:
10 digestivekeksiä
6 rkl voisulaa
3 rkl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
Päällinen:
500 g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
1,6 dl / 144 g sokeria
2 munaa
0,6 dl ranskankermaa (n. 20 % rasvaa)
vaniljauutetta
100 g Tobleronea / Rainbow Delizione suklaata
Koristeluun
100 g Tobleronea / Rainbow Delizione suklaata
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Pingota 26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Jos käytät silikonista irtopohjavuokaa ei tätä vaihetta tarvita.
- Murusta keksit ja lisää joukkoon loput aineet ja sekoita hyvin.
- Painele murut tasaisesti vuoan pohjalle ja paista pohjaa uunissa n. 12-15 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä 30 minuuttia ennen täytteen valmistusta.
- Pilko 100 g suklaata melko reiluiksi paloiksi.
- Vatkaa tuorejuusto vaahdoksi (3 min).
- Lisää loput aineet (suklaata lukuun ottamatta) aina joka välissä hyvin sekoittaen.
- Lisää lopuksi joukkoon vielä suklaapalat varovasti sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa kunnes keskusta on jähmettynyt, eli noin 35-40 minuuttia.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä pari tuntia ja siirrä sitten jääkaappiin odottamaan vähintään kolmeksi tunniksi, mutta mielellään seuraavaan päivään.
- Raasta ennen tarjoilua loput suklaasta kakun päälle. Halutessasi voit myös koristella kakun vesihauteessa sulatetulla suklaalla (kts. alkuperäinen ohje).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti