Alkuperäinen ohje tulee tietysti Amerikasta ja perustuu keksitaikinaan, eli cookie doughin, joka on myös Ben & Jerry jäätelön yksi suosituimpia makuja. Keksitaikinan maku tulee fariinisokerista, suklaasta ja toffeesta, jonka kylläkin jätimme tällä kertaa lisäämättä. Periaatteessahan tämä on samaa tavaraa kuin muffinien ja kakkujen tuorejuustokuorrutteessa, mutta jonkin verran juoksevampaa ja sekaan saa heittää omia suosikkisuklaita, toffeita ja niin edelleen. Itse ajattelin ensi kerralla laittaa mukaan minivaahtokarkkeja, nam!
KEKSITAIKINADIPPI JA KUORRUTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,2 dl / 100 g voita huoneenlämpöisenä
2,4 dl / 144 g tomusokeria (jos teet tästä kuorrutetta lisää tomusokeria tarpeen mukaan)
3 rkl fariinisokeria
vaniljauutetta
150 g suklaata
(100 g toffeepaloja)
- Sekoita tuorejuuston joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vatkaa kunnes seos on vaahtomaista.
- Lisää joukkoon vielä tomusokeri, fariinisokeri ja vaniljauute.
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää lusikalla käännellen joukkoon.
- Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
- Tarjoile keksien, hedelmien tai muun makean kanssa - tai ihan sellaisenaan lusikoiden :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti