VALKOSIPULILEIPÄ
6 viipaletta
½ ranskanleipä
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
3-4 murskattua valkosipulia
kuivattua oreganoa
1 pallo mozzarellaa
6 rkl raastettua parmesania (tai vähän enemmän)
(valkosipulijauhetta/valkosipulia+pippuria)
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Murskaa valkosipulit.
- Laita kattilaan voi ja oliiviöljy.
- Kuullota valkosipuleita siinä hetki, mutta varo paistamasta niitä liikaa etteivät ne pala.
- Ota kattila pois hellalta ja lisää oregano.
- Leikkaa leipä viipaleiksi.
- Raasta mozzarella silpuksi tai revi sopiviksi paloiksi.
- Voitele viipaleet valkosipulivoisulalla ja nostele valkosipulin palaset voista reippaasti leipien päälle.
- Laita päälle reilu kerros mozzarellaan ja ripottele pinnalle vielä parmesania.
- Mausta leivät halutessasi vielä valkosipulijauheella tai vastaavalla.
- Laita leivät uuniin 10-12 minuutiksi. Voit tietysti käyttää myös uunin grillivastuksia, mutta ole silloin varovainen leipien polttamisen kanssa.
- Tarjoile salaatin, lasagnen, pastan tai pizzan kera - tai sellaisenaan iltapalaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti