Kiitos kuvaajalle! Voi olla, että saatte jatkossakin maisteltavaa :) Browniet olivat aivan täydellisiä ja tästä ei saanut millään tarpeekseen. Pelkään vaan, että tämän jälkeen mikään ei maistu enää yhtä hyvältä, sillä tähän herkkuun tullaan varmasti vertailemaan kaikkia tulevia luomuksia :)
MISSISSIPPI MUD BROWNIET
Pohja:
1,8 dl / 120 g vehnäjauhoja
2 rkl / 14 g kaakaojauhoa
½ tl suolaa
1,2 dl / 110 g huoneenlämpöistä voita
2,4 dl / 200 g sokeria
vaniljauutetta
2 kananmunaa
1,8 dl / 130 g suklaata
Väliin:
1,2 dl maapähkinävoita
1 rkl rypsiöljyä tms.
5 dl minivaahtokarkkeja
1,2 dl / 70 g murskattuja pekaanipähkinöitä (vähempikin voi riittää)
Kuorrutus:
5 dl / 290 g tomusokeria
4 rkl / 50 g voita
2 rkl / 14 g kaakaojauhoa
0,6 dl / 60 g maitoa
vaniljauutetta
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Ota esiin joko 20cm x 20cm tefloninen uunivuoka tai 26 cm halk. irtopohjavuoka ja voitele vuoka kunnolla ja/tai pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauho ja suola.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaahdoksi.
- Lisää joukkoon vaniljauute sekä kanamunat yksitellen, välissä kunnolla sekoittaen.
- Lisää varovasti joukkoon vielä vehnäjauhoseos.
- Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- Pilko paistamattoman taikinan päälle suklaata. Voit käyttää mitä tahansa hyvää suklaata. Meillä oli maitosuklaalevy. Painele suklaapalat kevyesti taikinan joukkoon, mutta niin että suklaa jää päällimmäiseksi kerrokseksi.
- Paista pohjaa 175 asteessa noin 22-25 minuuttia.
- Pohjan valmistumisen jälkeen ota esiin maapähkinävoi ja lämmitä sitä mikronkestävässä kulhossa noin 20 sekuntia. Vatkaa pehmennyt maapähkinävoi ja öljy keskenään vaahdoksi (n. 1 min).
- Levitä maapähkinävoi tasaisesti kuuman pohjan päälle.
- Avaa seuraavaksi vaahtokarkkipussi ja levitä karkkeja maapähkinävoin päälle reilu tasainen kerros.
- Pilko seuraavaksi pekaanipähkinät melko pieniksi paloiksi ja levitä vaahtokarkkien päälle.
- Laita vuoka vielä uuniin noin 3 minuutiksi tai kunnes vaahtokarkit ovat "puffahtaneet" ja lievästi ruskettuneet.
- Ota vuoka pois uunista ja aloita kuorrutuksen valmistus.
- Laita kattilaan voi, maito ja kaakaojauho. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita lähes jatkuvasti pohjaanpalamisen estämiseksi. Lisää lopuksi vielä pieni tippa vaniljauutetta.
- Mittaa taikinakulhoon tarvittava määrä tomusokeria ja suolaa. Ota sähkövatkain esiin.
- Lisää kuuma maito-kaakao-seos tomusokerin päälle ja vatkaa kunnes kuorrute on tasaista ja sopivan kiinteää. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai maitoa jos kuorrute tuntuu liian paksulta tai löysältä.
- Levitä kuorrute kuuman browniepohjan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, minkä jälkeen koko komeus laitetaan jääkaappiin odottamaan vähintään 1-2 tunniksi.
Oli hyvää!
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää, nam! :)
VastaaPoista