lauantai 27. tammikuuta 2018

Härkis chili sin carne

Kun härkis tuli markkinoille pari vuotta sitten tämä oli ensimmäinen ohje jota testasin ja rakastuin heti. Chili sin carne on nopea, halpa ja tästä syö meillä useamman päivän - etenkin jos tekee samalla tupla-annoksen. Ruoka kestää myös hyvin pakastusta. Kidneypavut voi korvata muilla pavuilla jos haluaa. Itse olen ostanut Rainbown chilikastikkeessa olevia kidneypapuja ja lievästi vaan huuhtellut niin saan tästä lapsille sopivan version pienellä potkulla ja jättänyt toki nuo chipotlet väliin. Alkuperäinen resepti on Maku-lehdestä, enkä ole sitä pahemmin lähtenyt muokkaamaan, mutta välillä jonkun aineen puuttuessa tulee sävellettyä.



HÄRKIS CHILI SIN CARNE (n. 4 annosta)

250 g maustamatonta Härkistä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
(1-3 kpl säilöttyjä chipotle chilejä)
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
400 g tölkkitomaatteja tai tomaattimurskaa
2 rkl tomaatti pyreetä
3 dl kasvislientä
1 rkl tummaa muscovadosokeria (tai muscovadosiirappia, suklaata, hunajaa, fariinisokeria)
1 kpl purkki kidneypapuja (tai muita papuja)
suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi
keitettyä riisiä
smetanaa
tuoretta korianteria
  1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna veitsellä säilötyt chipotle chilit.
  2. Kuumenna paistinpannulla tai padassa öljy ja lisää kuutioitu sipuli. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää pataan härkis, valkosipuli, chipotle chilit, jeera, korianteri ja savustettu paprikajauhe. Paista muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi, tomaattipyree ja oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kidneypavut sekä muscovadosokeri.
  5. Anna chili sin carnen kiehua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  6. Tarjoile keitetyn riisin, jugurtin ja tuoreen korianterin kera.

2 kommenttia: