sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Lättäleipä

Tätä Soppa 365:sen "Lättäleippää" on tullut tehtyä viime aikoina monesti. Jääkaappiin jää isosta jugurttipurkista yleensä juuri sopivasti jugurttia yli tätä varten. Tämä menee levitteen kanssa tällaisenaan, mutta sopii myös esim. intialaisen ruuan kanssa. Alkuperäisen ohjeen olen puolittanut, sillä noin isoa määrää ei ole kertaakaan tullut tehtyä. Lisäksi olen litistänyt leivät aika ohuiksi paistoa varten.

LÄTTÄLEIPÄ (n. 4 kpl)

3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
250 g turkkilaista jogurttia
  1. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka vettä. Vaivaa taikinaa noin 5 minuutin ajan, jolloin se muuttuu kimmoisaksi.
  2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele palloiksi, venyttele ja painele puolen sentin paksuisiksi leiviksi. Voit käyttää myös kaulinta, mutta itse tykkään epämääräisemmästä muodosta näissä. Taputtele jauho pois ennen paistamista, ettei pannulle jäänyt jauho ala käryttää.
  3. Paista leivät kuivalla paistinpannulla kypsiksi, eli noin 2–3 minuuttia per puoli. Vahdi paistopintaa, sillä leivät palavat aika helposti.
  4. Sipaise lämpimille leiville valkosipulivoita (50 g voita ja 1 valkosipulinkynsi) tai käytä vaikka intialaisen ruuan lisukkeena. Intialaisen kanssa olen paistamisen jälkeen sipaissut pintaan hieman tuota valkosipulivoita, jolloin leipään tulee naanleivän fiilistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti