maanantai 15. tammikuuta 2018

Maapähkinävoi-nuudeli

Oon ihan totaalisesti koukussa tähän ruokaan ja pidänkin huolen, että tähän löytyy aina aineet kaapista. Alkuperäinen ohje on Maku-lehden/Meillä kotona -sivuilta. Ruohosipulin olen jättänyt surutta pois, mutta kevään tullen esim. kevätsipuli voisi sopia tähän myös.



MAAPÄHKINÄVOI-NUUDELI (2 annosta)

180 g munanuudelia
2 rkl seesamiöljyä
4 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl maapähkinävoita (smooth/crunchy)
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
2 valkosipulinkynttä

jotain tulista chilikastiketta (esim. sambal oelek, sriracha)
(ruohosipulia tai kevätsipulin varsia)
  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kaikki vesi pois ja jätä nuudeli kuumana kattilaan odottamaan kastiketta. Yleensä valmistan kastikkeen samalla kun nuudeli kiehuu.
  2. Sekoita pieneksi pilkottu valkosipuli, seesamiöljy, soijakastike, riisiviinietikka, maapähkinävoi ja sokeri. Raasta inkivääri kuorineen raastimen pienellä terällä ja purista kämmenessä mehut mukaan seokseen ja heitä puristettu inkiväärimassa biojätteeseen. Lisää kastikkeeseen chilikastiketta oman maun mukaan ja sekoita hyvin.
  3. Kaada kastike nuudeleiden päälle ja sekoita. Ripottele halutessasi pinnalle hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti