SUOLA-SUKLAA-KINUSKI PAVLOVAT
Marenki:
3 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöisiä)
3 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöisiä)
1/2 tl
sitruunamehua
2 1/4 dl
erikoishienoa sokeria
1 tl
perunajauhoja
1/2 dl
valmista kinuskikastiketta (Dr. Oetkerin toffeekastike oli tähän sopivan paksua)
1/2 tl
sormisuolaa
Päälle:
2 dl kuohu/vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tuplapatukka (56 g) Daimia
- Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sitruunamehu vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa.
- Lisää kovaan vaahtoon sokeria ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa.
- Nostele 9 isoa marenkikekoa pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi päälle kinuskia ja tee veitsellä kierteitä. Ripottele pintaan sormisuolaa.
- Paista 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Sammuta uuni. Anna marenkien kuivua uunin jäähtymisen ajan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri. Levitä vaahto täysin leivosten päälle ja ripottele päälle suklaamuru ja kinuskia. Tarjoile heti tai pienen odottelun jälkeen, jolloin pavlova on hieman ehtinyt pehmentyä kermavaahdon alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti