sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Suola-suklaa-kinuski pavlovat

Marengit ovat olleet jo vuosia sellainen koetinkivi omassa leipomisessa. Joskus ne onnistuu ja joskus taas todellakaan ei, mutta silti jaksan yrittää :) Macaronit kuuluu tähän samaan kategoriaan ja pavlova myös, vaikka jälkimmäistä en koskaan aiemmin ollut edes testannut. No, viime jouluksi halusin tehdä aaton kahvipöytään jotain kevyttä, mutta hyvää ja nopealla googletuksella löytyi tämä Kotivinkin ohje. Riskillä vaan aattoaamuna pavlovat uuniin ja aivan loistavasti onnistui! Aattona marenkikekojen päälle laitettiin mascarponevaahtoa, vadelmia ja kinuskia, mutta jopa parempi versio syntyi kermavaahdosta ja murskatusta daimista. Kermavaahdon kanssa menisi varmasti myös toblerone tai joku muu hieman maustettu suklaa.




SUOLA-SUKLAA-KINUSKI PAVLOVAT

Marenki:
3
kananmunan valkuaista (huoneenlämpöisiä)
1/2 tl sitruunamehua
2 1/4 dl erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
1/2 dl valmista kinuskikastiketta (Dr. Oetkerin toffeekastike oli tähän sopivan paksua)
1/2 tl sormisuolaa

Päälle:
2 dl kuohu/vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tuplapatukka (56 g) Daimia 

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sitruunamehu vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa.
  2. Lisää kovaan vaahtoon sokeria ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa.
  3. Nostele 9 isoa marenkikekoa pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi päälle kinuskia ja tee veitsellä kierteitä. Ripottele pintaan sormisuolaa.
  4. Paista 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Sammuta uuni. Anna marenkien kuivua uunin jäähtymisen ajan.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri. Levitä vaahto täysin leivosten päälle ja ripottele päälle suklaamuru ja kinuskia. Tarjoile heti tai pienen odottelun jälkeen, jolloin pavlova on hieman ehtinyt pehmentyä kermavaahdon alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti