maanantai 22. tammikuuta 2018

Intialaiset kasvis-bhajit

Wikipedia tietää kertoa: "A bhaji, bhajji or bajji, is a spicy Indian snack or entree dish similar to a fritter, with several variants." Nämä kasvisbhajit ovat tulleet meidän pöytään jo kauan sitten Pastanjauhantaa blogista. Alussa tein nämä siisteiksi palloiksi, kunnes tajusin, että näiden kuuluu olla ihan sen näköisiä kuin lusikalla suoraa friteerausöljyyn annostelee.




KASVIS-BHAJIT

2 suurta porkkanaa (tai muita kasviksia mieltymysten mukaan)
5 sentin pala tuoretta inkivääriä
2 keskikokoista punasipulia
1-3 tuoretta, punaista chiliä (maun mukaan) TAI ½-1 tl sambal oelekia
kourallinen tuoretta korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl merisuolaa
2 dl / 120 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
n. 1 1/4 dl / 125 g vettä

n. 1 litra kasvisöljyä friteerausta varten

sitruunan mehu
2 limeä
raitaa 
  1. Kuori ja raasta porkkanat isoon kulhoon. Raasta inkivääri pienellä raastimen terällä ja purista mehu kädessä joukkoon (heitä puriste biojätteeseen). Pilko sipulit aivan pieneksi. Hienonna chilit & korianteri ja lisää kasvisten sekaan. Lisää kurkuma, juustokumina sekä suola.
  2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kylmä vesi. Älä lisää kaikkea vettä kerralla, vaan tarkkaile taikinan paksuutta. Käsiä ei tarvitse sotkea, vaan esim. puuhaarukka riittää.
  3. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa juustokuminaa, chiliä tai suolaa.
  4. Sitten friteeraamaan. Kuumenna öljy kattilassa. Ruokalämpömittari on tässä kätevä ja friteerauksen voi aloittaa kun lämpö on saavuttanut 160 astetta.
  5. Ota ruokalusikallinen bhajiseosta yhdellä lusikalla ja tipauta se toista lusikkaa käyttäen varovasti öljyn joukkoon. Kerrallaan voi kypsyttää useammankin bhajin, joten pudottele öljyyn saman tien useampikin nokare. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes lopputulos on rapea ja kullankeltainen. Bhajit myös nousevat pintaan ollessaan kypsiä.
  6. Nosta valmiit bhajit öljystä reikäkauhalla ja asettele ne lautaselle muutaman talouspaperin päälle valumaan.
  7. Tarjoiltaessa purista päälle limemehua (tai sitruunamehua) sekä raikasta mintturaitaa.
Varovaisuutta öljyn kanssa. Kansi kannattaa pitää käden ulottuvilla. Tarkempaa friteerausohjeistusta voi lueskella täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti