perjantai 26. tammikuuta 2018

Korealaiset hot dogit nyhkökaurasta

Silmiin osui muutama viikko sitten nämä "Viimeistä murua myöten" -ruokabloggarin korealaiset nyhtökaurahodarit ja näitä piti heti testata. Nyhtökauraa on myös pitkään pitänyt maistaa, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty maustettua nyhtökauraa (äärettömän vaikea sana muuten saada näppäiltyä oikein :) ), mutta meidän kaupasta ei löytynyt kuin tätä maustamatonta. Nämä onnistuvat myös härkiksestä. Hodarien maku oli loistava, mutta toisaalta tosi erilainen kuin mihin on tottunut. Ensi kerralla koiran väliin voisi laittaa myös majoneesia tai jotain muuta kastiketta - vegaanista tai tavallista. Ja sämpylöiksi ostettiin ensin Sarpin voisämpylöitä ja sitten Lidlin hot dog sämpylöitä, jotka oli muuten tosi hyviä.



KOREALAINEN NYHTÖKAURA HOT DOG

6 hodarisämpylää

Nyhtökaurakastike:
1 paketti nyhtökauraa (250g, jos mahdollista niin kaffirlimellä, seesamilla ja inkiväärillä maustettua, mutta tavallinenkin käy)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl sweet chilikastiketta
4 rkl hoisinkastiketta (löytyy kaupan Aasia-hyllyistä)
½ dl vettä
½ tl suolaa

Pikkelöidyt kurkut:
1 kurkku
2 valkosipulinkynttä
1/4 ruukkua korianteria
½ punainen chilipalko
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa

Soijakastike/dressing:
½ chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 dl soijakastiketta
1 limen mehu
1 tl seesamiöljyä

Lisäksi:
2 kevätsipulinvartta
½ ruukkua korianteria
seesaminsiemeniä
paahdettua sipulirouhetta
  1. Valmista pikkelöidyt kurkut: Siivuta kurkusta juustohöylällä pitkittäissuuntaisia siivuja. Pilko valkosipuli hienoksi, pilko chili ohuiksi renkaiksi ja revi korianteri. Sekoita ainekset keskenään.
  2. Valmista soijakastike: Pilko chili hienoksi ja sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen.
  3. Valmista nyhtökaurakastike: Pilko punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna seesamiöljyä pannulla ja lisää sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan keskilämmöllä. Raasta inkivääri kuorineen, ote silppu kämmeneen ja purista mehu sipulien päälle. Lisää sitten nyhtökaura, hoisinkastike, sweet chilikastike ja vesi. Anna hautua, kunnes kastike ei ole enää juoksevaa, vaan sellaista, joka pysyisi hyvin hodareiden välissä. Mausta suolalla.
  4. Kokoa aineksia hodareiden väliin. Pilko kevätsipuli ja ota esiin myös silputtu korianteri, paahdettu sipulirouhe ja seesaminsiemenet. Laita hodarin väliin nyhtökauraa, kurkkua, vähän soijakastiketta ja sitten kevätsipulia, seesaminsiemeniä, sipulirouhetta ja korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti