KOREALAINEN NYHTÖKAURA HOT DOG
6 hodarisämpylää
Nyhtökaurakastike:
1 paketti nyhtökauraa (250g, jos mahdollista niin kaffirlimellä, seesamilla ja inkiväärillä maustettua, mutta tavallinenkin käy)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl sweet chilikastiketta
4 rkl hoisinkastiketta (löytyy kaupan Aasia-hyllyistä)
½ dl vettä
½ tl suolaa
Pikkelöidyt kurkut:
1 kurkku
2 valkosipulinkynttä
1/4 ruukkua korianteria
½ punainen chilipalko
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa
Soijakastike/dressing:
½ chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 dl soijakastiketta
1 limen mehu
1 tl seesamiöljyä
Lisäksi:
2 kevätsipulinvartta
½ ruukkua korianteria
seesaminsiemeniä
paahdettua sipulirouhetta
- Valmista pikkelöidyt kurkut: Siivuta kurkusta juustohöylällä pitkittäissuuntaisia siivuja. Pilko valkosipuli hienoksi, pilko chili ohuiksi renkaiksi ja revi korianteri. Sekoita ainekset keskenään.
- Valmista soijakastike: Pilko chili hienoksi ja sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen.
- Valmista nyhtökaurakastike: Pilko punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna seesamiöljyä pannulla ja lisää sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan keskilämmöllä. Raasta inkivääri kuorineen, ote silppu kämmeneen ja purista mehu sipulien päälle. Lisää sitten nyhtökaura, hoisinkastike, sweet chilikastike ja vesi. Anna hautua, kunnes kastike ei ole enää juoksevaa, vaan sellaista, joka pysyisi hyvin hodareiden välissä. Mausta suolalla.
- Kokoa aineksia hodareiden väliin. Pilko kevätsipuli ja ota esiin myös silputtu korianteri, paahdettu sipulirouhe ja seesaminsiemenet. Laita hodarin väliin nyhtökauraa, kurkkua, vähän soijakastiketta ja sitten kevätsipulia, seesaminsiemeniä, sipulirouhetta ja korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti