perjantai 28. toukokuuta 2010

Raikas kaveri grilliruualle

Tätä coleslawta (kaalisalaattia) ollaan testattu jo useampaan otteeseen. Majoneesikastike on raikas, mutta myös mukavan makea. Salaatti sopii hyvin myös piknikille tai viemiseksi grillijuhliin. Tänään tein salaattia koska ollaan menossa vanhempieni luokse juhlistamaan heidän lomansa ensimmäisen osan alkamista. Säät eivät oikein grillaamista suosi, joten haemme kaupasta mukaan valmiiksi grillatun broilerin. Coleslawta ollaan testattu myös hampurilaisten kanssa ja hyvin toimi.


COLESLAW - KAALISALAATTI

1,5 litraa suikaloitua kaalia (n. 750 g)
5 dl porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa)

½ dl / 40 g sokeria
½ tl suolaa
mustapippuria
1,2 dl / 160g majoneesia 
1½ rkl etikkaa
2½ rkl sitruunamehua
0,5 dl / 50g maitoa
  1. Sekoita ison salaatti/taikinakulhon pohjalla kastikkeen aineet sekaisin ja maista. 
  2. Raasta porkkanat ja pilko kaali mahdollisimman pieneksi suikaleeksi. Juustohöylällä saa hienointa jälkeä aikaiseksi, mutta itse käytän ihan tavallista veistä.
  3. Lisää kaali- ja porkkanaraaste kastikkeen päälle ja sekoita kunnolla. 
  4. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

2 kommenttia:

  1. Coleslaw on meillä yksi suosikkisalaateista. Varsinkin kesällä sitä pitää tehdä tämän tästä lisukkeeksi, kun paljon grillataan.:)

    VastaaPoista
  2. Talvella tää on ihan mahtavaa just hampurilaisten tai kanapihvien kanssa, tai vaikka kolmioleipien kaverina... Tulipas nälkä :)

    VastaaPoista