perjantai 20. tammikuuta 2012

Kolmen kerroksen juustokakku

Tämä ohje on lapsuuden klassikko. Ohje on muistaakseni peräisin siskoni kummitädiltä ja tämä on ensimmäinen juustokakku, jota olen itse pienenä tehnyt. Kakkua tuli pitkästä aikaa tehtyä omiin synttärijuhliin ja se maistui ihan niin hyvältä kuin muistinkin! Kiitos Turolle kakkukuvan ottamisesta, muuten olisi tämäkin resepti ehkä jäänyt jakamatta.
Rakastan uuniin laitettavia juustokakkuja ja tämän nerokkuus piilee kanelissa ja päälle tulevassa kermaviiliseoksessa.


AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU

Pohja:
2½ dl digestivekeksejä
3/4 dl / 45 g tomusokeria
n. 8 rkl sulatettua voita

I täyte:
2 kananmunaa
400 g tuorejuustoa
1½ dl / 135 g sokeria
1 tl sitruunamehua
½ tl suolaa

Väliin (ja päälle) kanelia

II täyte:
2 prk kermaviiliä
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
vaniljauutetta
  1. Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita aineet keskenään.
  2. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja muruilla ja laita jääkaappiin siksi aikaa viilenemään kun teet ensimmäisen täytteen.
  3. Vatkaa kanamunat vaahdoksi.
  4. Lisää muut aineet yksitellen ja vatkaa kunnes seos on tasaista.
  5. Täyte pohja seoksella ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyvin hyytynyt ja alkaa vähän ruskistua.
  6. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja ripottele pinnalle reilu kerros kanelia.
  7. Sekoita viimeisen kerroksen aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja kaada tortun päälle.
  8. Laita kakku vielä 220 asteiseen uuniin noin viideksitoista minuutiksi tai kunnes päällimmänen kerros tuntuu hyytyneen.
  9. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti