perjantai 30. maaliskuuta 2012

Valkosipulileipä

Lämmöllä tulee muisteltua aikaa jolloin Porista ja Tampereen keskustasta löytyi vielä Pizza Hut. Siellä tuli käytyä aika usein ja herkullisen pannupizzan kanssa otettiin aina niitä ihania valkosipulileipiä. Nämä leivät ovat niin lähellä Pizza Hutin legendaarisia valkosipulileipiä, etten enää haikaile alkuperäisten perään. Nämä voi varmasti valmistaa myös patongista tai paahtoleivästä.

VALKOSIPULILEIPÄ
6 viipaletta

½ ranskanleipä
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
3-4 murskattua valkosipulia
kuivattua oreganoa
1 pallo mozzarellaa
6 rkl raastettua parmesania (tai vähän enemmän)
(valkosipulijauhetta/valkosipulia+pippuria)
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Murskaa valkosipulit.
  3. Laita kattilaan voi ja oliiviöljy.
  4. Kuullota valkosipuleita siinä hetki, mutta varo paistamasta niitä liikaa etteivät ne pala.
  5. Ota kattila pois hellalta ja lisää oregano.
  6. Leikkaa leipä viipaleiksi.
  7. Raasta mozzarella silpuksi tai revi sopiviksi paloiksi.
  8. Voitele viipaleet valkosipulivoisulalla ja nostele  valkosipulin palaset voista reippaasti leipien päälle.
  9. Laita päälle reilu kerros mozzarellaan ja ripottele pinnalle vielä parmesania.
  10. Mausta leivät halutessasi vielä valkosipulijauheella tai vastaavalla.
  11. Laita leivät uuniin 10-12 minuutiksi. Voit tietysti käyttää myös uunin grillivastuksia, mutta ole silloin varovainen leipien polttamisen kanssa.
  12. Tarjoile salaatin, lasagnen, pastan tai pizzan kera - tai sellaisenaan iltapalaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti