maanantai 24. tammikuuta 2011

Maissi-valkosipulikastike

Tätä kastiketta tekisi mieli tehdä aina kanan kanssa. Kastike toimii erinomaisesti esimeriksi parmesankanan kanssa. Ohjeen alkuperästä ei ole mitään tietoa, sillä se on leikattu lähes 10 vuotta sitten jostain lehdestä talteen. Kermana olen käyttänyt sekä kuohukermaa että ruokakermaa, 1:2.

MAISSI-VALKOSIPULIKASTIKE

200 g pakastemaissia
6 valkosipulinkynttä
1 timjamin oksa (tai ½ tl kuivattua)
2 dl kasvis/kanalientä
3 dl kermaa
  1. Paahda maissia ja valkosipulinkynsiä uunivuoassa uunissa (175 astetta) 5 minuuttia.
  2. Laita kattilaan maissi, valkosipulit, kasvisliemi (kts. kohta 5), kerma ja timjamin oksa.
  3. Keitä kastiketta 30 minuuttia.
  4. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi.
  5. Vinkki: kaikkea kasvislientä ei kannata lisätä kastikkeeseen heti, vaan säästää osa lisättäväksi vasta siivilöinnin jälkeen, jolloin näkee miten paksua kastikkeesta tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti