tiistai 17. toukokuuta 2011

Domino-juustokakku vol. 2

Tässä ohje nopeaan, helppoon ja sangen täyteläiseen juustokakkuun, johon tulee täytekeksejä pohjaan ja taikinaan. Nimi vol. 2 johtuu tästä aikaisemmasta ohjeesta. Uunissa paistettua juustokakkua ei voita mitään ja tämän kakun aineet kannattaa pitää aina jääkaapissa odottamassa. Alkuperäinen resepti on täältä. Puolitin ohjeen määrät, sillä 700 g tuorejuustoa tuntui isolta määrältä meidän 2 hengen taloudelle. Lisäksi alkuperäisessä käytetään 23cm x 28cm vuokaa ja minä tein tämän halkaisijaltaan 23 senttisessä irtopohjavuoassa, eli ihan tavallisena kakkuna alkuperäisen ohjeen palojen sijaan.

Mikä on muuten mielipide aitojen elintarvikkeiden halvemmista kopioista? Voisin nimittäin vannoa, että tämä kakku oli parempaa, kun kerrankin ostin aitoja Dominoja niiden halvempien Rainbown tai Pirkan kopioiden sijaan. En takuulla erottaisi keksejä sokkotestissä, mutta ehkäpä leivonnalliset ominaisuudet voivat erota toisistaan? Joskus nimittäin täytekeksipohja on niin kova, ettei sitä saa leikattua millään, mutta nyt ei ollut mitään ongelmaa. Pitää joskus testata kakkua oikein aidoilla amerikkalaisilla Oreos kekseillä...

Kissojen häätäminen kuvauspaikalta on muuten aika haasteellista puuhaa - kuten alla näkyy :)



DOMINO-JUUSTOKAKKU vol. 2

Pohja
255 g / 14+4 kpl täytekeksejä (esim. Domino)
0,3 dl / 25g margariinia

Täyte
400 g tuorejuustoa
2 dl / 120 g tomusokeria
1 dl ranskankermaa
vaniljauutetta
1/4 tl suolaa
2 (pientä) kananmunaa
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Voitele irtopohjavuoka vai muu sopiva astia (katso mitat kirjoituksen alusta).
  3. Murskaa 14 täytekeksiä monitoimikoneessa pieneksi muruksi.
  4. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  5. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti.
  6. Älä laita monitoimikonetta vielä pois vaan murskaa vielä 4 keksiä karkeammaksi muruksi, eli koneen keskinopeudella muutama nopea sekoitus, jolloin paloista tulee sopivia sattumia täytteeseen. Jätä murut odottamaan täytteen valmistusta.
  7. Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  8. Anna pohjan jäähtyä sen aikaa kun valmistat täytteen. Jätä uuniin lämpö päälle.
  9. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi - 2 minuuttia on sopiva aika.
  10. Lisää joukkoon ranskankerma, vaniljauute ja suola. Vatkaa aineet kunnolla sekaisin - reunoja myöten.
  11. Lisää munat yksitellen ja taas hyvin vatkaten.
  12. Kääntele nuolijalla joukkoon vielä aiemmin murskatut keksimurut.
  13. Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
  14. Paista kakkua noin 40 minuuttia, eli kunnes reunat ovat hyytyneet, mutta keskusta voi olla vielä vähän "hyllyvä".
  15. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi (n. 2 tuntia) ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 3 tunniksi - mielellään seuraavaan päivään.
  16. Tarjoillaan kylmänä ja vaikkapa jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti