tiistai 6. huhtikuuta 2010

Brownie tapaa juustokakun....

Viikonloppuna testasimme juustokakun ja brownien yhdistelmää, joka toimi aivan loistavasti! Kakku oli helppo valmistaa ja sen voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä. Uunissa valmistetut juustokakut ovatkin omia suosikkejani ja tämän ohjeen kohdalla varsinkin ranskankerma ja kahvi kruunasivat koko komeuden. Kahvin maku ei ollut liian vahva, sillä itse en kahvista välitä juotuna laisinkaan. Alkuperäinen ohje löytyy täältä


BROWNIEJUUSTOKAKKU

Browniet 
1,2 dl / 80 g vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
6 rkl voita
130 g tummaa suklaata
0,8 dl / 70 g sokeria
2 munaa
½ tl vaniljauutetta

Juustokakku
1½ tl espressojauhetta (käytimme tavallista pikakahvia tuplamäärän)
1 rkl kiehuvaa vettä
200 g tuorejuustoa
1,6 dl / 135 g sokeria
½ tl vaniljauutetta
2 munaa
0,6 dl ranskankermaa (meillä puolet kermaviiliä)
1 rkl vehnäjauhoja

Kuorrutus
3 dl ranskankermaa (meillä osa kermaviiliä)
1,2 dl / 70g tomusokeria 
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja ota noin 24 senttinen irtovuoka esiin ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Mehän käytämme silikonista irtopohjavuokaa, joten leivinpaperin kanssa ei tarvinnut pelata. 
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon.
  3. Laita voi ja suklaa vesihauteeseen sulamaan.
  4. Mittaa sokeri taikinakulhon pohjalle ja kaada päälle täysin sulanut voi-suklaa-seos (ei tarvitse jäähdyttää). Sekoita sähkövatkaimella kunnes sokeri on lähes sulanut suklaan joukkoon.
  5. Riko joukkoon kananmunat yksitellen ja sekoita välissä kunnolla.
  6. Lisää vielä vaniljauute.
  7. Lopuksi lisää joukkoon kuivat aineet.
  8. Kaada 2/3 osaa taikinasta irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä kolmasosa taikinasta odottamaan kulhoon.
  9. Aloita juustotäytteen valmistus kahvilla. Lisää kahvijauhe kuumaan veteen, sekoita hyvin ja anna jäähtyä.
  10. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella samettiseksi vaahdoksi usean minuutin ajan.
  11. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa muutaman minuutin ajan.
  12. Tämän jälkeen lisätään kahvi ja vaniljauute.
  13. Sitten kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa joka välissä minuutin ajan.
  14. Lopuksi sekoita joukkoon vielä ranskankerma ja vehnäjauhot, mutta älä enää sekoita kunnolla, vaan vatkaa nämä joukkoon nopeasti ja hiljaisella teholla.
  15. Kaada juustotäyte browniepohjan päälle ja tasoita.
  16. Heittele ruokalusikalla browniesta sattumia juustotäytteen joukkoon. Halutessasi voit veitsellä rikkoa möykkyjen rakennetta, mutta varo koskemasta veitsellä pohjaa.
  17. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Meillä tämä aika riitti aivan loistavasti, sillä pintaan oli tullut vain hennosti rusehtavia laikkuja.
  18. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin pariksi tunniksi.
  19. Kun kakku on kunnolla jäähtynyt voit valmistaa kuorrutuksen. 
  20. Laita tomusokeri ja ranskankerma kattilaan. Laita hellaan miedosti lämpöä ja anna lähes kiehahtaa, mutta älä keitä. Kun sokeri on sekoittunut kunnolla ja ranskankerma on hieman juoksevampaa laita kuorrutus kakun päälle ja kakku takaisin jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti