Alkuperäinen ohje on Pioneer Womanin blogista. Lisäsin laatikon päälle korppujauhoja sekä puolitin alkuperäisen ohjeen määrät, sillä kaupasta tuli ostettua vain 200 g cheddaria. Merkiltään juusto oli Cathedral City mature cheddar, hinta S-marketissa 2,99e ja paketti näyttää tältä:
![]()  | 
| Kuva täältä. | 
JUUSTO-MAKARONILAATIKKO
3-4:lle
5 dl / 250 g kuivaa makaronia
1 pieni kananmuna
3 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa (kevyt tai täys, mutta muutkin käyvät)
1 tl sinappijauhetta
200 g cheddarjuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria
(cayennepippuria)
(paprikajauhetta)
(timjamia)
Päälle:
juustoraastetta
korppujauhoa
- Keitä makaronit lähes kypsäksi. 8 minuutin makaroneja keitin 6½ minuuttia. Valuta makaronit siivilässä kuivaksi.
 - Raasta cheddar.
 - Sulata voi kattilassa, mutta pidä hellan lämpö alhaisena.
 - Lisää voin joukkoon vehnäjauhot, sekoita vispilällä muutaman minuutin ajan ja varo jauhojen pohjaan palamista.
 - Lisää joukkoon maito pienissä erissä - koko ajan sekoittaen. Nosta hellan lämpöä ja odota kunnes kastike saostuu.
 - Lisää joukkoon kananmuna, jonka rakenne on rikottu haarukalla. Sekoita kastike tasaiseksi.
 - Mausta kastike tässä kohtaa sinappijauheella, suolalla, mustapippurilla sekä halutessasi timjamilla, paprikajauheella ja cayennepippurilla.
 - Lisää kastikkeen joukkoon parissa erässä raastettu cheddar ja sekoita kunnes kastike on tasaista.
 - MAISTA! Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Kastikkeen täytyy maistua kunnolla, sillä makaroneista ei makua ruokaan tule.
 - Siirrä valutetut makaronit uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Sekoita makaronit ja kastike sekaisin.
 - Lisää laatikon päälle vielä vähän juustoraastetta sekä korppujauhoja (pari ruokalusikallista).
 - Paista laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
 - Tarjoile ketsupin ja salaatin kanssa.
 

Tata pitaa kokeilla... en ole 'hoksannutkaan', etta macaroni&cheesea voi tehda alusta asti itse... taalla Amerikassa asuessa kun kaikki ostaa vain niita valmispakkauksia ("lisaa vain maito ja voinokare") ja itsekin on niita tullut ostettua muutaman kerran 7 vuoden aikana. Etta tehdaanpa tama joskus sun reseptilla from scratch! Kiitos!
VastaaPoistaMaria etkö osaa kirjoittaa ä:tä
VastaaPoistaMaria taisi kommentissaan viitata asuvansa Yhdysvalloissa ja siellä ei ole näppäimistössä ä-kirjainta =)
VastaaPoistaTein pienen lisäyksen reseptiin ja laiton purkin tonnikalaa sekaan, oli kyllä hyvää
VastaaPoista