HÄRKIS CHILI SIN CARNE (n. 4 annosta)
250 g maustamatonta Härkistä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
(1-3 kpl säilöttyjä chipotle chilejä)
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
400 g tölkkitomaatteja tai tomaattimurskaa
2 rkl tomaatti pyreetä
3 dl kasvislientä
1 rkl tummaa muscovadosokeria (tai muscovadosiirappia, suklaata, hunajaa, fariinisokeria)
1 kpl purkki kidneypapuja (tai muita papuja)
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi
keitettyä riisiä
smetanaa
tuoretta korianteria
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna veitsellä säilötyt chipotle chilit.
- Kuumenna paistinpannulla tai padassa öljy ja lisää kuutioitu sipuli. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan.
- Lisää pataan härkis, valkosipuli, chipotle chilit, jeera, korianteri ja savustettu paprikajauhe. Paista muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaattimurska, kasvisliemi, tomaattipyree ja oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kidneypavut sekä muscovadosokeri.
- Anna chili sin carnen kiehua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Tarjoile keitetyn riisin, jugurtin ja tuoreen korianterin kera.
Onpas hieno! :)
VastaaPoistaOi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)
VastaaPoista