PUNAISET KUPPIKAKUT / RED VELVET CUP CAKES
250 g kakkujauhoja (Sunnuntain Anni Helena kakkujauhot)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
120 g voita
300 g sokeria
2 munaa
1 tl vanilja-aromia
2,5 dl "buttermilkkiä" (2,5 dl maitoa ja 1-2 rkl sitruunamehua, anna seistä 10 min, niin maito muuttuu kokkareiseksi)
punaista elintarvikeväriä (ei pakollinen)
1 tl etikkaa
Kuorrute
200 g tuorejuustoa
75g voita
1 tl vaniljauutetta
noin 5 dl tomusokeria
- Valmiste buttermilk lisäämällä maidon joukkoon sitruunamehua.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaakaojauhe omassa kulhossaan. Lisää sekaan jauhemainen elintarvikeväri jos käytät sellaista (nestämäinen nesteiden joukossa).
- Vaahdota toisessa kulhossa pehmennyt voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja lorauta sekaan vanilja-aromi.
- Tämän jälkeen lisää vuorotellen jauhoseosta ja "buttermilkkiä". Sekoita vatkaimen ykköstasolla varovasti vähän kerrallaan. Lisää lopuksi etikka.
- Taikina on ainakin meillä ollut joka kerta koostumukseltaan erikoisen näköistä, lähes rakeista. Tämä johtuu luultavasti sitruunasta. Ei siis kannata pelästyä :)
- Laita taikina noin 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 20-25 min. Kokeile kypsyyttä coctailtikulla.
- Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutteen tekemistä.
- Sekoita pehmennyt voi, tuorejuusto ja vaniljauute.
- Lisää tomusokeria aina vähän kerrallaan.
- Kun kuorrute alkaa olemaan melko kovaa ja pintaan jää kunnon kuvio, on seos valmista.
- Pursota spiraalin muotoinen tötterö jokaisen muffinin päälle ja laita halutessasi vielä strösseliä pintaan. Pursottimen sijasta voit myös lusikalla laittaa kuorrutetta muffinien päälle.
- Näitä kannattaa pitää jääkaapissa hetki ennen tarjoilua, että kuorrute pääsee vähän kovettumaan. Seuraavanakin päivänä vielä erittäin maukkaita :)
Mä tunnen saman punaisen kakkutaikinaohjeen red velvet -kakkuna. Hyvää on!
VastaaPoista