tiistai 19. tammikuuta 2010

Nachovuoka

Tällä reseptillä on ollut monta nimeä: uunijuttu, texmex uunivuoka, tortillavuoka... Hyvää ihan sellaisenaan tai voi tehdä ruokaisemman version esim. broilerista.
Täytettä voi myös varioida ihan oman maun mukaiseksi lisäämällä esim. aurajuustoa, sipulia, papuja ja päälle ranskankermaa ja tuoreita vihanneksia.


NACHOVUOKA

öljyä paistamiseen
3-5 tomaattia / tölkki tomaattimurskaa
150 g maissia
100 g paseerattua tomaattia
2 tl Santa Marian tacomaustetta
3 rkl salsaa
2 puolikasta persikkaa (purkista)
75 g fetajuustoa
El Pason cheddarkastiketta (jauheesta valmistettua, tähän tarvitaan 2 dl maitoa)
tortillalastuja
lisää salsaa
juustoraastetta
  1. Jos käytät tuoreita tomaatteja ne kannattaa kaltata, eli ottaa kuoret pois. Tämä tapahtuu keittämällä kattilallinen vettä kiehumispisteeseen. Tee ristiviillot tomaattien pohjaan ja laita ne kuumaan veteen noin 5 sekunniksi. Nosta tomaatit tämän jälkeen jääkylmään veteen etteivät ne ala kypsyä. Kuoren pitäisi tämän jälkeen irrota suht helposti.
  2. Pilko persikat sopiviksi kuutioiksi.
  3. Paista öljyssä paistinpannulla tomaatit, maissit, persikat, paseerattu tomaattisose, tacomauste ja salsa. 
  4. Anna hautua viitisen minuuttia.
  5. Laita kuume seos uunivuuan pohjalle. 
  6. Lisää päälle kuutioitu feta. 
  7. Laita seoksen päälle peittävä kerros tortillalastuja. Pirskottele päälle salsaa ja cheddarkastiketta sekä lopuksi juustoraastetta. 
  8. Gratinoi 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  9. Lautaselle annostelun jälkeen päälle voi laittaa esim. ranskankermaa ja guagamolea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti