torstai 28. tammikuuta 2010

Pannukakku Jaakon tapaan

Ohjeita yksinkertaisen pannukakun tekoon löytyy varmasti jokaiselta, mutta jos joltakin puuttuu niin tässä tulee oma lapsuuden suosikkini. Ukkini teki tällä ohjeella pannukakkua kun olimme isovanhemmilla kylässä. Ohje löytyy myös äidiltäni ja se on kirjoitettu vanhan keittokirjan kansilehdelle. Pannukakku leikattiin muuten isovanhemmilla aina saksilla sopiviksi paloiksi.

Kokonaista pellillistä pannukakkua tulee harvemmin tehtyä, mutta hyvä vinkki onkin puolittaa määrät ja tehdä pannukakku leivinpaperin tai pelkän voitelun avulla esimerkiksi lasagnevuokaan. Tällä kertaa kokeilin pannukakun teossa aiemmin ostamaani 33x23 vuokaa teflonista vuokaa. Lisäksi harvemmin jääkaapista löytyy kokonaista litraa maitoa...

Mikään ei muuten näytä niin hyvältä uunissa kuin kupruileva pannukakku :)


UKIN PANNUKAKKU (kokonainen pellillinen)

2 munaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 l maitoa
100 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele vuoka tai laita leivinpaperi uunipellille. 
  2. Vatkaa yllä olevat aineet sekaisin annetussa järjestyksessä ja kaada taikina vuokaan/pellille.
  3. Laita pannukakku uuniin noin 30 minuutiksi.
  4. Nautitaan vähän jäähtyneenä hillon ja maidon kanssa :)

2 kommenttia:

  1. Miulla on kans aivan loistava pannariohje! Ihanan pehmeä sisältä - no se on tietysti makuasia tykkääkö pehmeästä vai tiiviistä pannarista... Ohje on täällä jos haluut kokeilla. Mie teen monesti tuolla ohjeella puolikkaan annoksen leivinpaperin päällä piirakkavuokaan.

    VastaaPoista
  2. Puolitin määrät ja tein tällä ohjeella pannarin vanhassa kakkuvuoassa, ja tuli tosi hyvää! Koko perhe tykkäsi, kiitos siis ohjeesta :)

    http://arkea-eri-vareissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista