perjantai 8. tammikuuta 2010

Tästä se lähtee!

Tässä tämä nyt on, ruokablogimme. Olemme suunnitelleet tätä blogia mielissämme jo pitkään, mutta ehkä ohjeiden vähyys, kuvien ottamisen vaikeus ja ajankäyttö (lue: laiskuus) ovat olleet esteinä. Nyt kun oma repaleinen ja kantensa aikoja sitten menettänyt Tiimarista ostettu perusvihko on täynnä, ohjeita luulisi riittävän. Ja vielä kun lähes joka viikko mies löytää netistä jotain uutta testattavaa. Eli, vaikka esiinnyn nimellä Rouva Pippuri, on tämän blogin takana myös Herra Pippuri.

Meidän viikonloput on pyhitetty herkuttelulle. Syömme jotain hyvää ruokaa, katselemme pari leffaa ja nautiskelemme kahvin kanssa jälkiruokaa. Pöydällä on illalla yleensä myös irtokarkkia tai sipsejä. Arkisin syömme vaatimattomasti ja vähän. Pyrin kuitenkin laittamaan tänne myös arkireseptejä ja tällä varjolla saankin toivottavasti myös arkisin tehtyä jotain kunnon ruokaa sen aineisen pasta-aterian sijaan.

Ruokateemamme etenevät yleensä maiden ruokakulttuurien mukaan. Meksikolaista, intialaista, italialaista...

Miten tämä blogi sitten erottuisi muista?
Erottua on ehkä hieman väärä sana, mutta ruokablogeja pidempään tutkineena on oppinut huomaamaan että eroja on. Käytännön vinkit ovat sitä parasta antia itse reseptin jälkeen. Ajattelimmekin suositella, mistä jotakin tuotetta saa helpoiten ja mitä joku erikoisempi raaka-aine esimerkiksi maksaa. 
Neuvomme myös voiko jonkun tuotteen korvata toisella ja mitä raaka-aineita taas ei missään nimessä kannata lähteä korvaamaan. Myös valmistusvaiheisiin liittyvät vinkit pyrin laittamaan eteenpäin.
Ohjeet ovat yleensä grammoissa, sillä digitaalisen keittiövaa'an hankittuamme ei paluuta enää ole. On se vaan niin kätevä. Yritämme kuitenkin muistaa muuttaa ohjeet myös deseiksi, mutta grammat ovat yleensä aina näkyvissä.
Reseptien alkuperä mainitaan aina jos sellainen on. Olemme kuitenkin lähes aina muunnelleet ohjetta jotenkin ja koska osa ohjeista on ulkomaista alkuperää muuntelu on lähes aina tarpeen.
Kategoriat pyritään pitämään simppeleinä. Näin kategoriaa klikkaamalla pääsee katsomaan esimerkiksi meksikolaiseen ruokaa kuuluvat ohjeet yhdellä kertaa.

Mutta pidemmittä puheitta, toivottavasti nautitte olostanne uudessa blogissamme!

Rouva Pippuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti