torstai 11. helmikuuta 2010

Hapanimeläkana

Arkisin kokkailen harvemmin mitään "kunnon ruokaa", mutta eilen innostuin ostamaan paketin kanafileitä. Suunnitelmissa oli jonkinlainen kana-riisi-vuoka, mutta mies löysikin netin syövereistä blogin, jossa oli tehty kanaa hapanimeläkastikkeessa. Olihan tätä aivan pakko kokeilla, sillä kiinalaisessa ravintolassa en mitään muuta söisikään :)

Sen verran ohjetta ensi kerraksi tuunaisin, että lisäisin joukkoon kasviksia, esim. ananasta, paprikaa, herkkusieniä ja/tai bambuversoja.


KANAA HAPANIMELÄKASTIKKEESSA

3-4 kanafilettä (n. 500 g)
suolaa
pippuria
n. 1 dl / 90g maissijauhoa
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
½ dl öljyä

Kastike
1,8 dl / 150 g sokeria
4 rkl / 35 g ketsuppia
1,2 dl / 120 g omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl valkosipulisuolaa

(+ vihanneksia makusi mukaan)
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. 
  3. Paloittele kanat suuhun sopiviksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät marinoituja (meillä hunajamarinoituja) jätä maustaminen väliin.
  4. Kaada kanapalat syvälle lautaselle, jossa on maissijauhoja ja pyörittele paloja niin että jokainen kohta peittyy.
  5. Laita paistinpannu päälle ja kuumenna siinä reilusti öljyä.
  6. Pyörittele palat sen jälkeen nopeasti kananmunassa ja laita kuumalle pannulle paistumaan. Älä täytä pannua liikaa, vaan paista kanat mieluummin vaikka kahdessa erässä.
  7. Paista kanoihin nätti pinta, mutta älä kuumenna liikaa.
  8. Kaada kanapalat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Mahdolliset vihannekset menevät tässä kohtaa myös mukaan, isompia vihanneksia kannattaa varmaan paistaa pannulla ennen uuniin laittamista. 
  9. Laita vuoka uuniin ja anna kypsyä 45 minuuttia. Kääntele paloja 15 minuutin välein.
  10. Tarjoile riisin, soijakastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla, tykkään kiinalaisesta ruuasta mutta näillä kulmilla olevat alan ravintolat ovat joko jotenkin epäilyttäviä tai uskomattoman ylihinnoiteltuja. :D Tackar! :)

    VastaaPoista
  2. Kerrohan sitten miten ruoka onnistui :) Kannattaa katsoa myös uusin ohje Kung po kanasta!

    VastaaPoista
  3. Kanoista tuli aivan ihania, vaikka käytinkin vehnäjauhoja. Kastikketta tein tuplamäärän kun kasviksia tuli laitettua niin paljon. En tiedä johtuiko siitä mut aika hapan tuli kastikkeesta. Sopivasti muun ruuan kanssa mutta jos pelkästään vain kastiketta syö niin kyllä kieltä happaman makualueelta polttelee. :D

    VastaaPoista