tiistai 9. helmikuuta 2010

Maailman paras lasagne

Tätä lasagnea ei ole voittanutta, vaikka monia ohjeita ollaan testailtu. Vuohenjuuston, peston ja tuorepastan yhdistelmä toimii, eikä se taida mikään ihme ollakaan :) Tämä ohje on ollut vuosia sitten jossain ruokalehdessä ja ohjetta on muokattu sen verran että me lisäämme kerroksien väliin vielä vuohenjuustoa ja käytämme itsetehtyjä lasagnelevyjä.

Hunajamarinoitu broileri on tässä ohjeessa lähes pakollinen juttu, sillä kokemuksesta voin sanoa ettei marinoimattomien broilerien kanssa lasagne ollut lainkaan niin hyvää. Broileria alkuperäisessä ohjeessa oli vain 450 g, mutta me ollaan ostettu kilon paketti hunajamarinoituja fileitä, kun ovat olleet S-ryhmän kaupoissa halvalla jo pidemmän aikaa. Huomioitavaa myös muissa resepteissämme on se, että ostamme aina fileitä ja suikaloimme ne sitten tarpeen mukaan pienemmiksi. Valmiiksi suikaloitua lihaa emme ole ostaneet moneen vuoteen.

Tuoreen pastan tekemisestä en tässä enempää ala kertomaan, vaan teen siitä oman kirjoituksen piakkoin. Ohje toimii kuitenkin täysin myös valmiilla levyillä, paistoaika on silloin vain pidempi ja pinnan kovettumista tulee varoa.


PESTO-KANA-VUOHENJUUSTO-LASAGNE

1 rkl öljyä
1 sipuli
500-800 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita

9-12 tuoretta tai kuivattua lasagnelevyä

Kastike: 
3 rkl margariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
200 g Creme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 prk (190 g) punaista pestoa
½ tl mustapippuria

n. 150 g vuohenjuustoa 

Päälle
juustoraastetta
  1. Valmista lasagnelevyt, jos siis teet ne itse. 
  2. Kuumenna uuni 200-asteeseen ja voitele lasagnevuoka. 
  3. Paista pienennetty sipuli ja broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. 
  4. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito  hiljalleen ja sekoita koko ajan. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja heittele samalla joukkoon tuorejuusto, pesto ja mustapippuri. Sekoita kunnes kastike on paksuuntunut. 
  5. Lasagnen kokoaminen: Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle lasagnelevyjä. Lisää päälle juustokastiketta, broileritäytettä ja murustettua vuohenjuustoa. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta ja juustoraastetta sopiva kerros. 
  6. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tuoreita lasagnelevyjä käytettäessä vähennä paistoaikaa 15 minuutilla. Lasagne kannattaa paiston puolivälin jälkeen peittää foliolla, ettei pinta tummu liikaa.
  7. Anna lasagnen vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia ennen syömistä.

4 kommenttia:

  1. Uusi tuttavuus tämä blogi ja heti kolahti tämä lasagne!! Itse eilen testailin pastakonetta ensimmäistä kertaa ja ah, menetin sydämeni! Tämän ohjeen laitan "korvan taakse"! Muutenkin nyt on itselläni italialainen ruoka suurennuslasin alla, eli oikein ajankohtaista! :)

    VastaaPoista
  2. Tätä tosiaan kannattaa testata, vaikka itse sanonkin :) Pastakone on ihan hauska härveli, jolla onnistuu myös karjalanpiirakoiden tekeminen - katselin nimittäin että puuroriisi on menossa vanhaksi ja itse tehdyt karjalanpiirakat on ihan parhaita, resepti siis luvassa lähiaikoina :)

    VastaaPoista
  3. Just eilen pastaa tehdessä mietin että milläs tavalla ne piirakan kuoret pastakoneella tehdään? Siitä kaipaisin raporttia! Ite oon ihan onneton käsin ajelemaan niitä kuoria... Kyllä ne onnistuu mutta hitaasti käy! Pastakoneella kun oppisin tekemään niin voisin useemmin sit piirakoita tehäkki. Nykysin tulee tehtyä vaan jouluks tai sit jos on ristiäisiä tai muuta isompaa juhlaa ollu.

    VastaaPoista
  4. Jaksatte tehdä pastanne itse, mutta sitten käytätte jotain valmiiksi hunajamarinoitua broilerikuraa???

    500-800g broiskua ja siihen sekaan rkl soijaa, rkl perus curryjauhetta ja reilu rkl juoksevaa hunajaa. Se kun saa vaikka puolikin tuntia seistä, niin on jo 100 kertaa parempaa kuin tuo valmiiksi marinoitu.

    VastaaPoista