torstai 18. helmikuuta 2010

Massiiviset mustikkamuffinit

Blogin ansiosta on tullut myös leivottua kaikenlaista arkisin. Eilen aloin katselemaan kaappien sisältöä ja mietin mitä aineista saisi leivottua. Illaksi oli nimittäin sovittu vierailu ystäväni luokse. Menin sinne katsomaan kissapentuja, joista yksi muuttaa meille pääsiäisenä :) Mukana teki mieli viedä jotain teen kanssa herkuteltavaksi. 

Ensimmäinen idea oli tehdä piiiiitkästä aikaa tiikerikakkua, mutta kaakaojauhe oli loppu enkä omista kuivakakulle sopivaa reikävuokaa. Pähkinä-suklaa-kekseihin taas ei ollut pähkinöitä. Sitten muistin pakkasen perällä syksystä asti odottaneet itse poimitut mustikat. Mustikkamuffineita! Ensin googlettamaan suomeksi, mutta mitään kivaa ei heti  tullut esiin. Mies huikkasi olohuoneesta, että oli nähnyt jollain ulkomaisella sivustolla hyvän ohjeen. Siispä hakusanaksi "blueberry muffins" ja klikkasin ensimmäistä ohjetta, bingo! Harvemmin ohjeet löytyvät näin helposti, sillä yleensä hakusanoja tarvitaan useampia ja sopivia reseptejä hakiessa tulee surffattua blogista toiseen. Tässä alkuperäinen ohje.

Muffinit onnistuivat todella hyvin ja silikoninen muffinivuoka toimii aina. Kuorrutus tekee muffineista ihanan erilaisia. Lisäksi digitaalista keittiövaakaa käyttäessä ei tule tiskiä kuin yksi kulho, vatkaimen vispilät, iso lasi, haarukka, lusikka ja veitsi. Kuva taas on hyvä esimerkki siitä miten kissat kiinnostuvat ruuan kuvaamisesta :)


MASSIIVISET MUSTIKKAMUFFINIT, n. 9 kpl

190 g / 3,2 dl vehnäjauhoja
150 g / 1,7 dl sokeria
½ tl suolaa
2-3 tl leivinjauhetta
80 ml / 0,9 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
80 ml maitoa
145 g pakastettuja mustikoita

Pikkuleipäkuorrutus
50 g / 0,5 dl sokeria
20 g / 0,3 dl vehnäjauhoja
25 g / 0,3 dl margariinia
1½ tl kanelia
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  2. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
  3. Sekoita pienemmässä astiassa nopeasti haarukalla sekaisin öljy, kananmuna ja maito.
  4. Kaada nesteet jauhojen sekaan ja vatkaa sähkövatkaimella taikinaksi.
  5. Lisää joukkoon kylmät mustikat ja kääntele lusikalla joukkoon.
  6. Kaada noin 9:ään muffinivuokaan.
  7. Valmista saman kulhon pohjalla pikkuleipäkuorrutus. 
  8. Sekoita aineet keskenään ja annostele raakojen muffinien päälle.
  9. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
Muffinien hinta yhteensä: vehnäjauhot 0,10e, sokeri 0,16e, öljy 0,13e, margariini 0,08e, kananmuna 0,15e, maito 0,06e, mustikat ilmaisia = yhteensä 0,68e (ostetuilla mustikoilla hinta nousee varmaan 2-3 euroa?)

13 kommenttia:

  1. Hei, löysin blogiisi Voisilmäpelin kommenttilaatikon kautta. Tosi kivan oloinen blogi sinulla! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kävin myös tutustumassa sun blogiin ja sitä tulee jatkossakin seurattua, eli eiköhän tavata vielä :)

    VastaaPoista
  3. Näissä EI kannata käyttää tavallisia muffinivuokia, mulla on pellillinen massiivista musttikkamuffinia :D NO, mut maku on hyvä :)

    VastaaPoista
  4. Mahtava resepti. Juuri sain anopilta suuret määrät mustikoita joten näitä on aivan pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
  5. Maku ratkaisee :) Muffinien ulkonäkö aika harvoin onnistuu ja ainakaan meillä eivät sellaiset amerikkalaiset "hatulliset" muffinit ole aikaisemmin onnistuneet. Tämä ohje on myös siitä hyvä, että tarvittavat aineet yleensä löytyvät kaapista. Sopivat siis hyvin yllätysvieraiden varalle :)

    VastaaPoista
  6. Juuri tein jo toisenkin satsin, koska olivat niin huippuja ja loppuivat meidän huushollissa alta aikayksikön!

    VastaaPoista
  7. Ihania! Olen tehnyt vähän samaan tyyliin mustikkakakkua ja oli mielettömän hyvää. Ohjeen otin yllätys yllätys, Amerikan herkut-kirjasta...:)

    VastaaPoista
  8. Amerikan herkut -kirja on varmasti vaarallinen - amerikkalaiset leivontablogit on ainakin tosi vaarallisia nälkäisenä :)
    Tätä ohjetta on tehty meillä tosiaan jo monta kertaa. Aineet löytyvät parhaassa tapauksessa valmiina kaapista ja mekin päästiin vihdoinkin eroon kaikista viime syksyn mustikoista.

    VastaaPoista
  9. Voikohan tässä käyttää margariinin tilalla voita ja rypsiöljyn tilalla oliiviöljyä?

    VastaaPoista
  10. Margariinin sijaan voi käy mainiosti, mutta oliiviöljy ei ainakaan omasta mielestäni sovi makeisiin leivonnaisiin.

    VastaaPoista
  11. Tiikerikakun raidan voi tehdä myös jäisistä mustikoista, jollei ole kaakaojauhetta:)
    Mustikat survotaan sokerin kanssa soseeksi ja sekoitetaan osaan kakkutaikinasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja loistavasta vinkistä! Täytyykin joskus kokeilla!

      Poista
  12. Vegaaniystävä oli tulossa kylään, joten tein tästä vegaaniversion. Munan tilalle banaani soseena ja maidon korvasin kauramaidolla. Pikkuleipäkuorrutusta en muistanut tehdä, mutta margariinilla olisi varmaan onnistunut.
    Mutta siis toimi loistavasti näinkin. :)

    VastaaPoista