PÄHKINÄISET HOMEJUUSTOPALAT (18-36 kpl)
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
noin 1 dl omenahilloa
150 g sinihomejuustoa muruina
1 dl pähkinöitä rouhittuna (esim. hasselpähkinöitä tai pistaaseja)
- Sulata voitaikinalevyt ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Levitä levyt leivinpaperin päälle uunipellille. (Kts. kohta 5)
- Sivele taikinapalat kevyesti omenahillolla.
- Ripottele päälle sinihomejuustomuruja ja pähkinärouhetta.
- Ajele taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla taikina sopiviksi suupaloiksi. Me taisimme kylläkin ajaa nämä paloiksi jo alussa, niin hilloa tai muita täytteitä ei tule aivan reunoille asti ja palat on helppo siirrellä.
- Paista uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia.
- Nautitaan hieman jäähtyneinä, mutta silti lämpiminä.
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl seesaminsiemeniä
3 dl parmesaaniraastetta
120 g huoneenlämpöistä voita
2 luomukananmunaa
(2 tl vettä)
n. 1 dl parmesaaniraastetta keksien pinnalle
- Sekoita jauhoihin seesaminsiemenet ja juustoraaste.
- Kuutioi pehmeä voi ja nypi se muiden aineiden joukkoon.
- Lisää kananmunat ja sekoita taikinaksi. Lisää tilkka vettä, jos tuntuu, ettet muutoin saa muotoiltua taikinasta pötköä.
- Kääri pötkö kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi jähmettymään.
- Leikkaa pötköstä 1-2 cm paksuisia viipaleita, laita pellille ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
- Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä maku on parempi, kun eivät ole liian "ruskettuneita".
- Säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai vielä parempaa, syö heti samana päivänä, vähän jäähtyneenä :)
Hum, mullahan todellakin olisi kaikkea noihin leivareihin...
VastaaPoistabyyyyyyääääh
VastaaPoista