keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Leivonnaisia homejuustosta ja parmesaanista

Näitä ohjeita testailtiin joulun aikoihin ja varsinkin noita homejuustopaloja tulee varmasti tehtyä toistekin, sillä ohje on uskomattoman yksinkertainen ja omenahillo kruunasi kaiken. Parmesaanikeksit olivat parhaita suoraa uunista tullessaan, mutta jääkaapin jälkeen eivät niin paljon säväyttäneet. Molemmat ohjeet on napattu Kurpitsamoskan blogista.


PÄHKINÄISET HOMEJUUSTOPALAT (18-36 kpl)

1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
noin 1 dl omenahilloa
150 g sinihomejuustoa muruina
1 dl pähkinöitä rouhittuna (esim. hasselpähkinöitä tai pistaaseja)
  1. Sulata voitaikinalevyt ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Levitä levyt leivinpaperin päälle uunipellille. (Kts. kohta 5)
  3. Sivele taikinapalat kevyesti omenahillolla.
  4. Ripottele päälle sinihomejuustomuruja ja pähkinärouhetta.
  5. Ajele taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla taikina sopiviksi suupaloiksi. Me taisimme kylläkin ajaa nämä paloiksi jo alussa, niin hilloa tai muita täytteitä ei tule aivan reunoille asti ja palat on helppo siirrellä.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia.
  7. Nautitaan hieman jäähtyneinä, mutta silti lämpiminä.

PARMESAANIKEKSIT (n. 24 - 30 kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl seesaminsiemeniä
3 dl parmesaaniraastetta
120 g huoneenlämpöistä voita
2 luomukananmunaa
(2 tl vettä)
n. 1 dl parmesaaniraastetta keksien pinnalle
  1. Sekoita jauhoihin seesaminsiemenet ja juustoraaste.
  2. Kuutioi pehmeä voi ja nypi se muiden aineiden joukkoon.
  3. Lisää kananmunat ja sekoita taikinaksi. Lisää tilkka vettä, jos tuntuu, ettet muutoin saa muotoiltua taikinasta pötköä.
  4. Kääri pötkö kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi jähmettymään.
  5. Leikkaa pötköstä 1-2 cm paksuisia viipaleita, laita pellille ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
  6. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä maku on parempi, kun eivät ole liian "ruskettuneita".
  7. Säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai vielä parempaa, syö heti samana päivänä, vähän jäähtyneenä :)

2 kommenttia: